Bog

Den anden kvinde

Af (
2016
)

Anmeldelse

Den anden kvinde af Therese Bohman

20 sep.16

Psykologisk drama om en ung kvindes affære med en ældre mand. Temaer om køn og klasseforskelle, magt og kærlighed flettes sammen på elegant vis.

Den svenske forfatter Therese Bohman blev i 2015 nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris for denne roman om en ung kvindes affære med en ældre mand. Forvent ikke en erotisk roman eller domestic noir i rendyrket form, som forsiden antyder. ’Den anden kvinde’ er mere end det og hæver sig op over klicheerne i sin realistiske fremstilling af en ung kvindes udvikling i en intelligent fortælling om identitet og magtbalancen mellem køn og klasse.

Den unge kvinde Emilie arbejder som køkkenmedhjælper på et hospital. Hun hader det ensformige job nederst i hierarkiet og fortæller sig selv, at det kun er en midlertidig situation, for hun har jo planer om at skrive en roman. Weekenderne går med kedelige fester og en veninde, som hun egentlig ikke rigtig bryder sig om. Hun forbander, at hun ikke bare kan slå sig til tåls med et kedeligt trygt liv som alle andre, men hendes længsler efter noget andet og mere er større. Til en fest møder hun Alex, en anden ung kvinde, som hun med det samme er på bølgelængde med.

På arbejdet fantaserer Emilie om en ældre overlæge, som kommer i kantinen. En dag tilbyder han hende et lift hjem, og det bliver starten på en affære. I begyndelsen tilfører affæren noget spænding og en følelse af at have magt over sin livssituation. Hun siger til selv, at hun gør det for at have noget at skrive om. Efter nogen tid begynder hun dog at stille spørgsmålstegn ved, hvem hun er i sin nye situation. Intet har ændret sig: hun får ikke skrevet noget, hun er forelsket i en mand, hun ikke kan få, og hun føler sig ydmyget og underdanig i relationen til sin ældre elsker. Drømmen om at blive en anden kvinde er ikke blevet realiseret, men så viser det sig, at Alex har sin egen skæbnesvangre dagsorden, og historien tager en uventet drastisk drejning for alle involverede parter.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Liv Camilla Skjødt
Faustnummer
52557208
ISBN
9788702195958
Antal sider
213

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer