Bog

Valhalla i nye hænder

Af (
2019
)

Anmeldelse

Valhalla i nye hænder af Peter Madsen

03 okt.19

Peter Madsens Valhalla-tegneserie har 40 års jubilæum i oktober 2019, og det fejres og markeres med dette flotte og overdådige hyldestalbum med tekster og bidrag af 50 danske og udenlandske tegnere og forfattere. Et must for alle fans.

Valhalla-tegneserien så dagens lys for første gang i efteråret 1979, og siden er det blevet til i alt 15 regulære albums, som her i de nye årtusinde desuden er blevet samlet i flotte samlebind. Valhalla er en helt enestående dansk produktion, som har solgt mere end 500.000 eksemplarer og er blevet oversat til 10 sprog, og igennem alle disse år har man fået nogle helt forrygende historier og oplevelser.

Tegneserierne blev i 1986 omskabt til en flot tegnefilm, og netop her i efteråret får den nye Valhalla film med rigtige skuespillere biografpremiere, så trods de mange år på bagen fremstår historierne og universet stadig sprællevende og som noget af det ypperste på markedet.

Hyldestalbummet indeholder  bidrag af hele 50 tegneserieskabere og forfattere, mest danske naturligvis, men også en række nordiske. Peter Madsen har også selv bidraget med en lille ny historie 'Valhallas hemmelig oprindelse – en myte af (og om) Henning Kure og Peter Madsen', og af danske bidrag kan nævnes Niels Roland, Lars Hornemann, Karoline Stjernfelt, Peter Kielland-Brandt, Ingo Milton og mange flere.

De mange forskellige bidrag er naturligvis vidt forskellige både i streg og historie, men fælles for dem alle er en respekt og en beundring for originalfigurerne, og alle bærer præg af, at de forskellige bidragsydere på den ene eller anden måde også i deres eget arbejde og egne produkter har været dybt påvirkede af serien. De forskellige historier veksler mellem at være morsomme, karikerede, respektfulde, personlige og kærlige.

Det vil naturligvis være en smagssag, hvilke tegnere eller historier, man bedst kan lide, men i hvert fald bliver det til noget helt særligt, når de elskede figurer får lov til at optræde i vores verden eller i fremtiden.

Udover de mange forskellige tegnede historier indeholder det 96 sider lange album, som i øvrigt har en fantastisk nytegnet forside af Peter Madsen, både et forord af Jussi Adler-Olsen, erindringsglimt fra Bo Green-Jensen og interview med redaktionssekretær Pia Christensen, der har været med hele vejen.

Jubilæumsudstillingen kan i øvrigt opleves i Skælskør fra d. 13. oktober, og samme dag kan man møde Peter Madsen på Skælskør Bibliotek.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
ISBN
9788711904374
Antal sider
96

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer