Bog

Orkideens hemmelighed

Af (
2012
)

Anmeldelse

Orkideens hemmelighed af Lucinda Riley

06 aug.12

Dramatisk og fængslende roman om den store og umulige kærlighed.

”Jeg lægger mig til at sove for at glemme og for at finde ro, fordi jeg tilbringer hele dagen med at huske”.

’Orkideens hemmelighed’ er en underholdende fortælling, som foregår i England og Thailand. Vi følger to familier, som begge er tilknyttet godset Wharton Park, nemlig ejerens familie og gartnerens. Samtidig med at vi får en dramatisk historie, får vi også et godt indblik i en tid, som uigenkaldeligt er forbi. Denne historie starter sidst i 30’erne, og den bringer os fra England til Thailand.

Julia er berømt koncertpianist. Hun lever et lykkeligt i Frankrig med mand og søn, men da hun mister dem begge ved en ulykke, flygter hun tilbage til sin barndoms Wharton Park for at være tættere på sin søster.

Som barn tilbragte Julia sine lykkeligste stunder sammen med sin morfar, som var gartner ved godset. Nu skal godset sælges, og ved en auktion finder den nuværende ejer, Kit Crawford, en dagbog, som han mener har tilhørt Julias morfar. Julia opsøger sin mormor, som også var ansat på godset som kammerpige, og efter nogen tøven beslutter mormoren sig for at fortælle historien om, hvad der virkelig hændte på Wharton Park – en historie, som vender op og ned på Julias og Kits verden.

Wharton Parks daværende ejer, Harry Crawford, er nygift, da 2. Verdenskrig bryder ud. Han bliver taget til fange og opholder sig nu i flere år i Thailand, hvor han møder den store kærlighed. Men pligten kalder, og han må tilbage til England.

Som fortællingen skrider fremad, bliver der afsløret mange hemmeligheder, og selv om man som læser godt kan gætte nogen af dem, er det alligevel skrevet så spændende, at jeg bare måtte blive færdig med bogen.

Historien er skruet godt sammen, men jeg synes ikke, at forfatterens sprog er helt godt, og især hendes dialoger kan være lidt kunstige med mange gentagelser. Men godt underholdt – det var jeg.

Lucinda Riley er født i Irland og har rejst meget i Thailand, og det er hendes passion for landet, som har inspireret hende til denne roman.

Bogdetaljer

Forlag
Turbulenz
Oversætter
Birgitte Brix
Faustnummer
29408408
Graphic
Danni Riddertoft, riddertoft.com
ISBN
9788792550972
Antal sider
523

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer