Bog

Sommerfugleeffekten

Af (
2014
)

Anmeldelse

Sommerfugleeffekten af Karin Alvtegen

28 maj.14

Livet kan ændre sig på et splitsekund. Tre forskellige mennesker får indflydelse på hinandens fremtid helt uden varsel.

Tre hovedpersoner i historien, Bodil, Viktoria og Andreas, hver sin fremtid/fortid og alle med hver sin traumatiske oplevelse. Vi følger deres forvandling tæt og ser, hvordan de langsomt bliver skilt ad for måske at blive til hele mennesker igen på et tidspunkt.

Bodil er netop gået fra sin mand efter mange års ægteskab, hvor hun har levet under hans herskesyge og kontrol. Hun er alvorligt syg og har ikke lang tid tilbage, men føler at hun må rette op på alt det, hun har forsømt, for eksempel forholdet til sin datter.

Victoria er en ung karriereminded advokat, som lever et liv præget af fordomme. Hun vælger at starte behandling hos en psykolog for at få ryddet op i sin fortid og af den vej få et bedre liv. Andreas er midt i fyrrerne, da han tages som gidsel under et røveri hos en guldsmed. Han fortæller det ikke til nogen, men ændrer sin adfærd radikalt og trækker sig mere og mere væk fra resten af verden.

Menneskelige relationer er et af hovedtemaerne i denne roman. Hvordan vi påvirkes og påvirker dem vi omgås, og hvad der sker, når relationer bliver mindre, og vi ikke længere føler os trygge. Samtidig handler det også om, hvordan begivenheder kan påvirke flere  menneskers liv og relationer, foe eksempel i forbindelse med ulykker, som kan have uoverskuelige konsekvenser. Alvtegen har virkelig fat i noget eksistentielt her, hvor tre mennesker lever lige på kanten af sammenbrud.

Alvtegen går igen tæt på menneskets mere skjulte sider og derind, hvor det gør allermest ondt. Hun er fantastisk til at lave psykiske skildringer af mennesker i krise, hun sprætter dem op og finder det syge frem, inden hun lader dem i fred. Man kan næsten sige, at hendes hånd er blevet alt for sikker i disciplinen, men spændende læsning er det. Man keder sig aldrig i Alvtegens selskab, men sluger det hele side for side for til sidst at forstå sammenhængen.

Originally published by Rikke Bødker, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Tiderne Skifter
Oversætter
Vibeke Eskesen
Faustnummer
51052447
Graphic
Malene Henssel
ISBN
9788779736115
Antal sider
275

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer