Bog

Sådan undgår vi klimakatastrofen

Af (
2021
)

Anmeldelse

Sådan undgår vi klimakatastrofe

25 mar.21
AfBeth Høst
Skribent

Bill Gates fortæller engageret og pædagogisk om at bringe verdens CO2-udslip ned på nul. 

Vi skal have nedbragt udledning af drivhusgasser (51 mia. tons!) til nul, det er Bill Gates vision. Bill Gates og hans kone Miranda gør en indsats i Gates Foundation, hvor de arbejder for global sundhed og udvikling. 

Nu kan en rig mand jo gøre, som han vil, så han mødes herefter med alle mulige eksperter, læser bøger om emnet og fremhæver i den sammenhæng ’Weather for dummies’ som sin yndlingsbog om vejret. Det fortæller lidt om hans tilgang til det hele og om bogens stil og niveau.

Bill Gates går meget pædagogisk og enkelt til emnet. Han fortæller om, hvordan vi bruger strøm, fremstiller ting, hvordan vi dyrker fødevarer og hvordan vi transporterer os. Opvarmning og afkøling fylder også en del, og så er der et forbavsende lille afsnit om, hvorfor politik betyder noget. I mine øjne betyder politik noget mere, hvordan magten sidder på de fossiltunge industrier, nævner Gates slet ikke.

Generelt er Gates gennemgang letforståelig, pædagogisk og sympatisk. På side 208 møder vi en rosende omtale af, hvordan den danske regering i 1970’erne iværksatte initiativer for at fremme vindkraft og mindske afhængigheden af olie. Det illustreres af et billede af vindmøller på Samsø (som er selvforsynende med energi, men det står der desværre ikke).

Bill Gates er engageret, han forklarer, så alle kan være med, måske lidt naivt eller forsimplet, for så indlysende er det næppe, men hvor er det en god og optimisk læseoplevelse. Kom med et problem, skriver Gates, så skal jeg lede efter en teknologisk løsning. Og han tror på det!

Bogdetaljer

Secondary title
De løsninger vi har, og de gennembrud vi behøver
Forlag
Gyldendal
Oversætter
Jesper Klint Kistorp
Faustnummer
38778803
ISBN
9788702299601
Antal sider
271

Tema

Tema

Klimalitteratur

Litteraturen udstiller de fatale konsekvenser af menneskelige handlinger og udgør samtidig en fiktiv legeplads med et indbygget refleksionsrum.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser