Bog

Vildt vejr

Af (
2019
)

Anmeldelse

Vildt vejr af Bo Fritzbøger

12 feb.19

Med udgangspunkt i Københavns voldsomme skybrud i 2011, behandler bogen klimaforandringer og klimaforskning gennem tiderne og prognoserne for fremtiden.

Forfatteren er dr.phil. og lektor ved Saxo-Instituttet ved Københavns Universitet. Han følger i sin bog tre hovedspor: Vejrets historie, udviklingen i den videnskabelige forståelse samt danskernes erkendelse af og forsøg på at modvirke forandringer.

Det er jo almindeligt kendt, at der har været svingende vejr op gennem historien: Bare på vore egne breddegrader har vi oplevet både tropisk klima og flere istider. Der har også været volsomme katastrofer som fx udbruddet af vulkanen Krakatora i Indonesien i august 1883, der fik afgørende indflydelse på klimaet over store dele af jorden. Alligevel er der udbredt enighed om, at især vor omgang med fossile brændstoffer forværrer situationen.

Debatten om hvorvidt klimaforandringer er menneskeskabte eller ej er ikke kun blusset op med Bjørn Lomborg og Donald Trump, men har været i gang længe, hvad der dokumenteres her. Det er spændende læsning både som holdningslitteratur og for nørder, der kan fordybe sig i udviklingen af målemetoder gennem tiderne.

Bogdetaljer

Forlag
Aarhus Universitetsforlag
ISBN
9788771847505
Antal sider
100

Tema

Tema

Klimalitteratur

Litteraturen udstiller de fatale konsekvenser af menneskelige handlinger og udgør samtidig en fiktiv legeplads med et indbygget refleksionsrum.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer