Bog

Dødens herskerinde

Af (
2007
)

Anmeldelse

Dødens herskerinde af Ariana Franklin

09 jul.07
Skribent

Historisk retsmedicinsk krimi fra England i 1100-tallet, hvor religionen hersker og kvinder anses for at være lavere stående individer.

Krimiens inspirationskilde har rod i virkelige begivenheder, men med alle de friheder en forfatter nu engang kan tillade sig, når det nu ikke drejer sig om en historiebog. I 1144 bliver den 8-årige William af Norwich fundet myrdet. Hans død var makaber og et stort mysterium. Jøderne fik skylden for mordet, og det udløste de første anklager mod Englands jøder for ritualmord.

Handlingen er henlagt til Cambridge, hvor den lille Peter af Trumpington findes myrdet lige før påske. Hans lig er slemt maltrakteret, og jøderne bliver anset for de skyldige. Den engelske befolkning indleder uden tøven en jagt på dem, og de søger tilflugt i en af Kong Henrik II’s besiddelse. Henrik er dem venligt stemt grundet deres evne til at indbringe ham store skatter, men da der sker flere mord, vælger han at rette sit blik mod udlandet og søge efter hjælp. Han bliver anbefalet Simon af Neapel, der er en af datidens mest ansete efterforskere - og jøde. Som hjælpende ånd får han følgeskab af den unge kvindelige læge Adelia Aguilar, der er uddannet på en af de mest anerkendte medicinske skoler i Salerno. Hendes speciale er patologi. 

For dem begge er tiden i England en kamp mod tiden for at finde morderen, før flere børn findes myrdet og de er ikke i tvivl om, at det er morder uden samvittighed der er på spil. Og omkostningerne bliver større, end de på nogen måde forventede.

Det er en helt igennem spændende roman, der giver et godt indblik i hvordan livet var i 1100-tallets England. Romanen er mere end bare velskrevet. Det er en roman, hvor du med spænding vil vende den næste side. Du kommer hele tiden tættere ind på livet af Adelia og de tanker, hun gør sig om mordgådernes løsning. Indimellem sidder man endda med følelsen af, at man har gennemskuet det hele, for at se der bliver lukket op for endnu et lag, og man ser ens løsning forsvinde. Løsningen er nemlig langt mere dyster, end man på nogen måde forventer, og den har snore ind i religionens verden.

Bogdetaljer

Forlag
Aschehoug
Oversætter
Lene Schiøtt
Faustnummer
26786363
ISBN
9788711292372
Antal sider
377

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer