Bog

Faraos øje

Af (
2004
)

Anmeldelse

Faraos øje af Erik Juul Clausen

22 feb.05
Skribent

Gravrøverier, mord, bogtyverier, tyrefægtninger, vulkanudbrud og naturkatastrofer er vigtige elementer i denne underholdende og spændende historiske kriminalroman.

Romanens ramme er Kreta og Egypten for ca. 3500 år siden. Hovedpersonen er sangskriveren Eusébo, som er en midaldrende, overvægtig, vittig og selvironisk antihelt.

Eusébo har fornærmet kong Minos med en af sine viser og bliver landsforvist, på trods af at han netop har opklaret et mord i kongens palads. Eusébo drager derfor i eksil i Egypten, hvor han køber den farverige og intelligente slavinde Djugathani, som hurtigt bliver en loyal og nødvendig livvagt.

I Egypten har den kvindelige farao Hatshetsup hørt om Eusébos ry som detektiv. En af Hatshetsups ministre er blevet myrdet i et aflukket gravkammer i "De Dødes By", og Eusébo bliver tilkaldt for at opklare mordet. Senere bliver han kaldt tilbage til Kreta af Kong Minos for at opklare flere mystiske hændelser.

Ved siden af de to velfungerende plot indeholder romanen også en meget fascinerende skildring af den antikke verden. Vi oplever hverdagslivet gennem hovedpersonens humoristiske og eftertænksomme tolkninger. Da vulkanen Thera på Santorini eksploderer, flettes Atlantis-myten fint ind i historien, ligesom Egyptens 10 plager også spiller en central rolle i romanen.

Romanens fantastiske miks af historie og intriger er i høj grad med til at holde spændingen til sidste side, og jeg glæder mig til at læse flere af Erik Juul Clausens bøger.

Hovedland, 2004. 397 sider. Kr. 298,-

Bogdetaljer

Secondary title
Atlantis' undergang og de ti plager
Forlag
Hovedland
Faustnummer
25421590
ISBN
9788777397561
Antal sider
397

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer