Bog

Evig troskab

Af (
2006
)

Anmeldelse

Evig troskab af Morten Sabroe

12 nov.06

En rigtig drengebog - absolut ikke kun for drenge - om bandekrig, den første kærlighed og med rytmer af Elvis Presley.

Sommeren 1956 sker der en masse for hovedpersonen Christoffer Gullachsen. Indtil da er Christoffer en almindelig dreng på 15 år, som sammen med far, mor og bror lever et beskyttet liv i et villakvarter i Nordsjælland. Der bliver beskrevet en dejlig familiestemning, og det oser ud af dem, at de har det godt med hinanden.

Alt er idyl indtil Christoffer en dag bevæger sig for langt ind på Jan Kestler og hans frygtede bandes enemærker.

Mens Christoffer har velhavende forældre, kommer Jan Kestler fra den fattige del af byen - "Bunkeren". Efter Christoffers møde med Kestler bliver intet, som det har været før - sammenstødet sætter en masse begivenheder i gang i Christoffers liv.

Christoffers bror, Robert, tager nemlig hævn på Kestler for den æreskrænkelse, han har begået overfor broren, og både Kestler og Robert forlader derefter byen.

Så nu er Christoffer alene, og puberteten lyser ud af ham. Han befinder sig tit i en drømmeverden, hvor han både er helten på fodboldbanen og overfor pigerne.

Da forældrene er taget af sted på ferie til Sydfrankrig, beslutter Christoffer, at han må gøre noget ved "det der" med at blive en mand. Han får sin seksuelle debut med Camilla, en pige fra "Bunkeren", men hans drømme og lidenskab retter sig mod den fregnede nabopige, Jessica.

Det er en herlig og meget underholdende historie om en drengs opvækst i 50'ernes Danmark. Hans pubertære fantasier er bare SÅ godt beskrevet, så der er mange scener, der fik mig til at grine. Samtidig beskriver Morten Sabroe sociale forskelle, magtkampe og især følelser om hævn og ære og om den første stormende kærlighed.

"Evig troskab" kan sammenlignes med Thorstein Thomsens herlige bøger "Bare vi har hinanden", "Roser til mor" og "Han er min bror" om drengeliv i Danmark, som jeg havde lige så meget fornøjelse af at læse.

Gyldendal, 2006. 307 sider

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
26481953
ISBN
9788702041958
Antal sider
307

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer