Murakamis debutnovelle er interessant, tankevækkende og som altid præget af den stil og sprog, der til dags dato kun er til at finde hos det japanske litteraturikon.
Popfænomenet Tobias Rahims digtsamling er en halvnøgen fornøjelse med stavefejl og uskarpe sætninger. Den vækker dog (læse)lyst hos dem, der normalt ikke læser.
250 danske kulturpersonligheder skriver om deres yndlings- eller hadeord i alsidigt encyklopædisk opslagsværk. Et must-have for sprognørder og kulturafficionados.
Ultra-amerikansk romcom vil være intellektuel, men forfalder til klichéen om den usikre kvinde, der forføres af den arrogante professor til smagfuld samtykke-sex.
Humor og alvor blander sig i Khiljees digte om vores liv på de sociale medier. Digtsamlingen har meget på hjerte, men står desværre ikke helt så skarpt som forfatterens debut.
Skriften brænder ned af siderne i Tine Høegs smukke og sanselige roman, der gør ondt at læse og udfylder et tomrum i samtalen om det moderne kvindeliv.
Mikkel Frey Damgaard har skrevet en gribende fortælling om lystfiskeri, naturens kræfter og sindets mørkeste afkroge. En rørende bog, der handler om meget mere end fisk.
Rørende fortælling om fattigdom og medmenneskelighed i 1980’ernes Irland. På trods af sit beskedne omfang sætter denne historie sig solidt fast i sin læser.
Emma Bess’ romandebut kommer rundt om interessante temaer som det svære forældre-barn-forhold og erindringens væsen, men ender som en uforløst romanoplevelse.
Matt Haig har skrevet en rørende og spændende roman om livsvalg, selvaccept og bogmagi. En læseoplevelse som både underholder og sætter sig i læseren efterfølgende.
Louise Glück præsenteres på dansk i denne samling af digte, som både rummer visdomsord, gendigtning af græske myter og en god portion kedsommelige vers.
Lone Hørslev har skrevet en fornøjelig og forførende roman om sin oldemors ungdom i 1920’ernes København. En knaldgod læseoplevelse, som både underholder og oplyser.
Historisk langdigt vil blive analyseret af skoleelever i mange år fremover, ikke så meget for dets litterære kvaliteter, men for dets kontekst og det håb, Amanda Gorman tændte.
Digtkredsen udforsker tabuer om selvmord og manglende sorg efter dødsfaldet af en forælder. Dorph stiller spørgsmål, som får lov til at hænge i luften længe efter endt læsning.
Fukushima : den dramatiske beretning om et herligt sted i Japan
Fukushima-området hædres som en markering af 10-året for ulykken i 2011. Desværre kommer forfatteren ikke i mål med sin mission om at skildre egne oplevelser…
Dave Eggers’ Trump-parodi er både aktuel og uaktuel at læse ovenpå det netop overståede amerikanske valg. Den er underholdende, men desværre også unuanceret og fyldt med klicheer.
Den norske sprogsnedker har skrevet en opfindsom og tankevækkende roman om parallelle universer, ensomme eksistenser og det at savne noget uden at vide, hvad det er.