Profil
AfJens Hjøllund

Medlem i

12 år 10 måneder
Tidligere bibliotekar ved Aarhus Kommunes Biblioteker.
Cand.phil. i nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet, og i en lang årrække tilknyttet Dansk Biblioteks Center som lektøranmelder.
Interesseområder: Lyrik, kortprosa, litteraturhistorie, æstetik og kunst.

Reviews by Jens Hjøllund

Password

Som den skov, Høeck vandrer i, er hans digtsamling som et åbent landskab med veje og spor, hvor der aldrig er langt fra det sublime og ophøjede til det jævne og hverdagslige.

Aftenblade

Livets og naturens aftenblade trækker melankolske spor gennem Laugesens digte, men lige så meget en usvækket tro på poesiens evne til at skabe betydning og skærpet opmærksomhed.

Cassandra

Profetiske syner og dystre dommedagsprofetier i prosalyriske tekster om en verden ude af kontrol. Den sproglige energi og originalitet gør Joakim Vilandts debut bemærkelsesværdig.

Legacy

Umiskendelig Høeck-digtsamling, der med selvironi og afklaret humor opsummerer et helt livs erfaringer med familie, ægtefælle, naboer, kolleger.

Fælleden

I debutant Liv Sejrbo Lidegaards digte er fælleden et sted midt imellem natur og by. Et overset sted – men også et sted ladet med betydning og plads til både forundring,…

Kapitel et

Digtsamling som formmæssigt eksperimenterer med forskellige genrer og stilarter herunder prosalyrik og kortprosa. Digtene tematiserer begrebet ensomhed i forskellige varianter…

Marble

I krydsklip mellem Marble, en antik marmorskulptur, der materialiserer sig som kunststuderende anno 2014, og billedhuggeren Anne Marie Carl Nielsen og hendes ophold i Athen i 1903,…