Profil
AfJan Michael Johansen

Medlem i

9 år 5 måneder
Grå bibliotekar med hang til alting nørdet.

Anmeldelser af Jan Michael Johansen

Trækfuglene

Blichers ’Trækfuglene’ er en smuk samling af klassiske naturdigte, der med udgangspunkt i en række trækfugle beskriver natur og mennesker, flora og fauna, det grønne og det smukke.

Russka

Landsbyen Russka i det sydlige Rusland består omkring 180 f.Kr. af nogle få familier. Ruslands og familiernes skæbne forbliver tæt knyttet til hinanden og følges ad gennem…

Diktator

Italien 58 f.kr. Cicero er på flugt fra et Rom, hvor nye vinde blæser, og intriger og magtkampe står på dagsordenen. Cicero får både brug for sine evner som filosof, politiker…

Ripper

Dronningen af magisk realisme forsøger sig med en krimi men bliver trumfet af sin særlige evne til at fortælle mennesker. ’Ripper’ er en fortrinlig historie men en lidt mangelfuld…

Kætter

’Kætter’ er ikke blot Ayaan Hirsi Alis personlige og intelligente opgør med islam men også endnu et velskrevet, kritisk og barskt indlæg i religionsdebatten fra hendes modige pen.

Uskyld

Der er masser af hash, fri sex og bøvl med autoriteterne. Det bliver dog aldrig karikeret eller overdrevet, for bogen er skrevet med glimt i øjet og kærlighed til epoken.

Indhold af Jan Michael Johansen

 • Artikel

  Dansk science fiction – eller, hvor fanden er min marsboer?!?

  For et par måneder siden rullede en storslået Hollywoodfilm over lærredet i mangen dansk biograf. Filmen er baseret på en herrenørdet hard science fiction bog, nemlig 'The Martian'. Bogen er just udkommet på dansk, og meget sigende på det mindre forlag DreamLitt.
    
  Og hvorfor er det sigende, spørger den kvikke læser så?

   

  Jow, det er sigende, fordi det på bedste vis belyser science fictions position i det hjemlige litterære landskab. Det er til min store og udelte frustration en bette, ugle- og til tider endda ildeset genre.

  Læs mere
 • Blog

  Nyere dansk horror – et vue gennem tiden

  Merriam-Webster definerer horror som “a very strong feeling of fear, dread, and shock” - en stærk følelse af frygt, rædsel og shock sagt på dansk. Det dækker ganske godt den fornemmelse – eller de fornemmelser og følelser – man gerne skulle sidde med efter et godt gys.

   

  Læs mere
 • Artikel

  Bogbidder på BogForum

  Bogbidder er et tilbud om læseinspiration fra bibliotekerne. Hver fredag modtager man som abonnent en mail med en kort introduktion af tre forskellige titler udvalgt af Bogbidders litteraturredaktører.

   

  I denne uge er der f.eks. tale om Benn Q. Holms ’Manden i glasset’, Josefine Ottesens ’Helgi Daner’ og Frederik T. Olssons ’Kædens sidste led’. Alle tre aktuelle i forbindelse med weekendens store event i Belle Centret.

   

  Læs mere