28 sep.20

Bogliste

Bøger der foregår i 80'erne

Bøger på listen

Min nat med dig

Af Tomas Lagermand Lundme og Fred. Tornager (Ill.)

Min nat med dig

Tegneserie om to unge mennesker, der mødes en nat i 1987 i de kolde, københavnske gader. Et stærkt og skrøbeligt møde med potentiale til at ændre liv. 
Læs mere

Katalog over katastrofer

Bengt forbereder sin 14-årige datter Helle på alverdens katastrofer, men dét bliver i sig selv en katastrofe i rasende god roman, der bør blive forfatterens store gennembrud.
Læs mere

Den sidste romantiker

705 sider om hvorfor 80'er-generationen styrer for vildt, og så måske alligevel ikke gør det. Martin Hall har skrevet et generationsepos.  
Læs mere

Testamente

Af Nina Wähä (f. 1979)

Testamente

Barsk og gribende familiekrønike fortæller om familien Toimi med den store børneflok. Finlands dramatiske historie spiller aktivt med i den unikke fortælling.
Læs mere
Bogens forside

Jeg er ikke her

Af Christian Dorph

Jeg er ikke her

Dystre digte, 'Like a Virgin', terrorisme og aids. 1980’ernes tidsånd er indfanget i ny dansk krimi, som er den mest velskrevne og fuldendte krimi, jeg til dato har læst.  
Læs mere
Bogens forside

Frysende våde vejbaner

Af Jan Sonnergaard

Frysende våde vejbaner

Kulsort og gribende samtidsroman om en mand, der er forulykket i livet og har mistet alt det, der skal til for at holde et menneske oppe.
Læs mere
Bogens forside

Amagermesteren

Af Marie Gerhardt

Amagermesteren

Digte om opvækst og ungdom. En pige vokser op på Amager i 1980-90, hvor hun går i skole, spiller fodbold og bliver teenager.
Læs mere

Dette burde skrives i nutid

Helle Helles blændende roman vibrerer af undertekst og tryllebinder læseren i et univers, hvor overfladen hele tiden er ved at krakelere.
Læs mere