11 feb.21

Bogliste

Tegnede portrætter

Bøger på listen

Orwell

Af Pierre Christin og Sébastien Verdier

Orwell

Blændende smuk grafisk roman til litteratur- og historieinteresserede. Christin og Verdier har været grundige i deres research, og bogen bugner af viden om Orwell og hans…
Læs mere

Ørsted - han satte strøm til verden

Af Sussi Bech, Ingo Milton og Jens Olaf Pepke Pedersen

Ørsted - han satte strøm til verden

I 200-året for den danske forsker Hans Christian Ørsteds gennembrydende påvisning af elektromagnetismen udgives denne fine tegneserie om hans liv og virke.
Læs mere

Husk kilden, når du drikker vandet

Af Julian Voloj illustreret af Henrik Rehr

Husk kilden, når du drikker vandet

Gribende historie om kommunisten David Crook, der kæmpede for sin tro. Rehrs tegnestil skaber en smuk helhedsfornemmelse og understøtter historien på fineste vis.
Læs mere

Løvinden: et portræt

Af Anne-Caroline Pandolfo

Løvinden: et portræt

Løvinden, Karen Blixen,var en kvinde forud for sin tid – for stor til sit land og for vild til sit køn. 
Læs mere

Hugo Pratt på sporet af Corto Maltese

Fascinerende indblik i en af tegneserieverdenens store genier og hans banebrydende værk hører hjemme på reolen hos alle tegneserieelskere.
Læs mere

Marie Curie - et lys i mørket

De fleste har hørt om Marie Curie, hvis liv umiddelbart kunne virke som et eventyr, men var det alt andet. I denne tegneserie, med det rolige, lidt mørke udtryk, får man…
Læs mere

Gavrilo Princip

Af Henrik Rehr

Gavrilo Princip

Henrik Rehrs grafiske fortælling om manden, der fik Europa til at eksplodere, er indlejret i en foruroligende, skraveret dunkelhed.
Læs mere

Kiki fra Montparnasse

Hendes dragende ydre er blevet skildret af adskillige store kunstnere. Nu suppleres de kendte værker med en dragende graphic novel, som puster liv i musen, Kiki fra Montparnasse.
Læs mere

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Artikel

Grafiske erindringer

Graphic novels bevæger sig i det udvidede felt af erindringslitteratur og giver med sine formelle muligheder plads til en udforskning af erindringens væsen.

Skrevet af Johanne Helbo Bøndergaard, Ph.d. stud., Aarhus Universitet

Læs mere