Logo
Bogliste

Tegnede portrætter

Her er 14 tegneserier, der på fascinerende vis skildrer nogle af historiens mest markante personligheder.

Fra verdensberømte kunstnere til intellektuelle ikoner, fra revolutionære tænkere til fremtrædende videnskabsfolk - disse grafiske biografier bruger den unikke kraft i visuel fortælling til at give en dybere indsigt i deres liv, deres arbejde og den tid, de levede i.

Bøger på listen

Lev og Sofija Tolstoj

Chantal Van den Heuvel og Henrik Rehr

Storladen grafisk biografi vækker historien om Lev Tolstoj og hans elskede Sofija til live. 

Rids - en fortælling om Gustaf Munch-Petersen

Sidsel Mørch

Gribende og fascinerende grafisk portræt af en ung kunstner, der betalte den ultimative pris for sin idealistiske skabertrang.

Cassiopeias nye stjerne

Anders Worm

Graphic novel om Tycho Brahe er propfuld af drama, varme og charme og rammer læseren som et stjerneskud på en klar nattehimmel.

Løvinden: et portræt

Anne-Caroline Pandolfo

Betagende grafisk roman om en usædvanlig kvindes bemærkelsesværdige livshistorie.

Ørsted - han satte strøm til verden

Sussi Bech, Ingo Milton og Jens Olaf Pepke Pedersen

I 200-året for den danske forsker Hans Christian Ørsteds gennembrydende påvisning af elektromagnetismen udgives denne fine tegneserie om hans liv og virke.

Hugo Pratt på sporet af Corto Maltese

Hugo Pratt

Fascinerende indblik i en af tegneserieverdenens store genier og hans banebrydende værk hører hjemme på reolen hos alle tegneserieelskere.

Husk kilden, når du drikker vandet

Julian Voloj illustreret af Henrik Rehr

Gribende historie om kommunisten David Crook, der kæmpede for sin tro. Rehrs tegnestil skaber en smuk helhedsfornemmelse og understøtter historien på fineste vis.

Orwell

Pierre Christin og Sébastien Verdier

Blændende smuk grafisk roman. Christin og Verdier har været grundige i deres research, og bogen bugner af viden om Orwell og hans samtid. 

Marie Curie - et lys i mørket

Anja C. Andersen

De fleste har hørt om Marie Curie, hvis liv umiddelbart kunne virke som et eventyr, men var det alt andet. I denne tegneserie, med det rolige, lidt mørke udtryk, får man indblik i et usædvanligt og spændende liv.

Gavrilo Princip

Henrik Rehr

Henrik Rehrs grafiske fortælling om manden, der fik Europa til at eksplodere, er indlejret i en foruroligende, skraveret dunkelhed.

Kiki fra Montparnasse

Catel

Hendes dragende ydre er blevet skildret af adskillige store kunstnere. Nu suppleres de kendte værker med en dragende graphic novel, som puster liv i musen, Kiki fra Montparnasse.

Det cubanske efterår

Morten Hesseldahl

Flot tegneserie om Jan Stages udvikling fra revolutionær til desillusioneret. Verdenshistoriens politiske brande buldrer i baggrunden.

Logicomix

Apostolos Doxiadis

En intens, kompliceret og underholdende graphic novel om filosoffen og matematikeren Bertrand Russells liv. En udfordring som er værd at tage op. 

Københavnerfortolkningen

Oscar K.

Overrumplende, sprællende, respektfuld og respektløs grafisk fortællende markering af 200 året for Søren Kierkegaards fødsel.