Bog

Tågen

Af (
2021
)

Anmeldelse

Tågen

01 nov.21
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Forrygende afslutning på trilogien om politikvinden Hulda Hermansdóttir beskriver alle kroge af den menneskelige natur og Islands særegne kølige landskab.

Romanen er elegant fortalt med en spændende og overraskende karakterudvikling, og derudover indeholder den en fin beskrivelse af truslen fra en fremmed, som man ikke ved, om man kan stole på. 'Tågen' skruer langsomt op for spændingen og brillerer med sine plottwists. Et par dråber Stephen King tilsat et komplekst og hjerteskærende mysterium.

Romanen foregår i to tidsspor. I det ene følger vi Hulda Hermansdóttir, der efter orlov på grund af en personlig tragedie vender tilbage til sit arbejde. Her skal hun finde en forsvundet pige og opklare et dobbeltmord. Hulda er let at relatere til som læser, og man føler sig personligt involveret i hendes liv. Desuden har man gennem de foregående to romaner fulgt de mange spøgelser, der hjemsøger hende, og i ’Tågen’ åbenbares det, hvor de kommer fra.

Andet spor foregår på en afsidesliggende gård, hvor ægteparret Erla og Einar lever deres stille liv. Erla holder meget af at læse, men der er heller ikke så meget andet at foretage sig i de kolde måneder, hvor der om vinteren kun er lyst i ganske få timer. Erla ville ønske, de kunne flytte til byen, men Einar elsker livet på gården med dyrene, og Erla ved, at Einar aldrig vil flytte derfra. Heldigvis bor deres højtelskede datter Anna ikke langt væk, og Erla glæder sig meget til hendes besøg.

Aftenen inden jul under en forrygende snestorm, banker det på døren og udenfor står en fremmed mand, der er faret vild. Men Erla har en mistanke om, at han ikke er kommet tilfældigt. Udenfor stormen bliver ved at rase. Sideløbende væves Huldas personlige liv sammen med situationen på gården, som spidser til og bliver mere og mere uigennemsigtig.

En uforglemmelig trilogi, der skal læses i rækkefølge og placerer Ragnar Jónasson blandt den absolutte elite af krimiforfattere.

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Oversætter
Rolf Stavnem
Faustnummer
61393374
ISBN
9788712061809
Antal sider
287

Tema

Tema

Islandsk litteratur

Den islandske litteratur er sin helt egen. Med en stærk litterær tradition i bagagen, bærer islændingene et unikt litterært sindelag med sig.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser