Crescenda - Sjælevandrer 3

Bog

Crescenda

Af (
2019
)

Anmeldelse

Crescenda af Charlotte Fischer

24 jan.19

Tredje bind i den unikke Sjælevandrer-serie er kræs for den moderne fantasylæser, med alt hvad hjertet kan begære af kærlighed, spænding, forbandelse og død. Stærkt vanedannende.

’Crescenda’ og hele Sjælevandrer-serien kan noget, som jeg ikke tidligere er stødt på i fantasygenren. Udover at det er nytænkt fantasy, så det basker, er der også en helt anden tone over fortællestilen og universet, som man nok skal vænne sig til, men når det så er sket, er man helt og aldeles hooked på historien. Det er en vild og voldsom skæbnehistorie, der spinder tråde til gamle legender og med en fortløbende og altopslugende kærlighedsfortælling af de helt store.

Charlotte Fischer har et særligt greb på fantasy dystopien, og har formået at gøre denne undergenre til sin helt egen ved at blande forskellige elementer sammen til et nyt hele. Sprogligt og karaktermæssigt er der sket en enorm udvikling til det positive i fortællestilen, som i ’Crescenda’ hænger virkelig godt sammen.

Cawis drømmesyn er blevet til virkelig. Mens han i Dahlias verden befinder sig i en årelang komatøs tilstand, er han forsvundet ind i Tågebjergenes parallelverden, som hærfører for De Gyldne Vagthunde og sjælevandrer. Her kæmper han for at finde sandheden om sin sjælevandrer-natur, og mødet med en smuk storfyrstinde vækker skæbnesvangre følelser til live, der kan kløve riget i to.

Hollie, yngste datter af Dahlia og Cawi, forelsker sig hovedkulds i en ældre mand, og er opsat på at rejse med ham til hans hjemland. Da han først viser sit sande ansigt, er det for sent at rejse hjem, og Hollie er fanget i et fremmed land. I den faldefærdige residens finder Hollie en forbindelse til Cawi, som har ladet sine evner som sjælevandrer gå i arv til sin datter.

Krydsklippende mellem Cawis og Hollies historie har en underliggende rød tråd, som måske ikke er helt synlig i starten, men kommer til sin ret et stykke inde i handlingen. Opbygningen at de to meget forskellige universer, som Cawi og Hollie lever i, bliver mere og mere troværdig for hvert bind i serien, og jeg ser umådeligt meget frem til, hvad forfatteren byder på i næste bog.

Bogdetaljer

Forlag
Facet
ISBN
9788793456464
Antal sider
386

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer