Bog

Skakten

Af (
2016
)

Anmeldelse

Skakten af Lars Kjædegaard

25 apr.16
AfRikke Bødker
Skribent

Thor og Belling er tilbage, i krimiseriens nummer otte, med en samfundskritisk krimi og to meget specielle mord.

Belling går hos psykologen Mia Norling og er sygemeldt efter en voldsom sag, mens Thor er på Færøerne for at opklare en sag. Savnet er stort, da de normalt arbejder sammen, og nu også danner par privat. Da Belling møder op hos psykologen, møder hun psykologens mand Stig, som fortæller, at han ikke ved, hvor konen er eller om hun kommer tilbage.

Umiddelbart efter Bellings besøg sker det første mord. En lokalpolitiker skydes med slangebøsse.

En ret anderledes måde, at slå ihjel på, men der er ingen brugbare spor. Da det næste mord finder sted, er det igen med et anderledes våben, nemlig bue og pil. Belling og Hvid har dermed to mordsager på bedding, og så er der den forsvundne psykolog.

Romanen er som altid velskrevet og nem at læse. Jeg synes det er et spændende plot på grund af de utraditionelle mordvåben, og historierne om de involverede personer, hvoraf mange har noget, de ikke vil have frem i lyset. Kjædegaard er eminent, både når det kommer til at beskrive mennesker og samfundet. Han får selv den mindste lille ting frem, og man irriteres ikke over det. Han har et kritisk syn på det Danmark, vi lever i og på de sociale forskelle, og man tvivler ikke på, hvor hans sympati ligger.

Det er en fin detalje, at læseren og politiet ikke har de samme informationer, det giver et godt indblik i hvor kompliceret en mordsag kan være, når alle detaljerne ikke når frem til efterforskerne. Det giver en god effekt, at forfatteren krydsklipper mellem de oplysninger der gives, og det øger spændingen for læseren.

Oprindeligt skrevet af Rikke Bødker, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Secondary title
Krimiserien med Anita Hvid og Thor Belling, nr. 8
Forlag
Rosinante
Faustnummer
52232813
ISBN
9788763842839
Antal sider
299

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser