Bog

Liget i lyngen

Af (
2020
)

Anmeldelse

Liget i lyngen af Lars Kjædegaard

20 mar.20
AfLene Jensen
Skribent

Første bog af fem i serien om efterforskeren Agnes Hillstrøm er en spændende, ultrakort krimi.

En dreng bliver fundet myrdet i en lille landsby, og da Agnes skal overbringe den frygtelige nyhed til drengens forældre, finder hun dem begge døde.

’Liget i lyngen’ er første bog af fem i serien om Seniorefterforsker Agnes Hillstrøm. Det er en fin og spændende lille krimi, men den er kort, og der er ikke plads til mange oplysninger eller baggrundsviden. Jeg håber på mere i de næste bind.

Opklaringsarbejdet er der bestemt ikke noget galt med, vi følger sagen trin for trin, efterhånden som Agnes og hendes assistent Otto Vang ad kringlede veje nærmer sig en afslutning. De undersøger hver en sten og snakker med alle i den lille midtjyske landsby, og langsomt tegner der sig et billede af, at alting ikke er så idyllisk, som det ser ud. Mange har noget at skjule, og selvom det ikke har spor med mordet på drengen at gøre, tier folk hellere end at tale. Agnes og Vagn bliver ved, indtil de til sidst ved, hvem den skyldige er.

Sproget er som altid hos Lars Kjædegaard uden unødvendige ord og sætninger, og det passer perfekt til genren. Bøgerne i hans fremragende serie om Belling og Hvid er heller ikke lange, men dog noget længere.

Jeg vil anbefale bogen til dem, der ikke har let ved at læse lange bøger og til unge, der vil starte med at læse voksenkrimier. Og selvfølgelig til alle andre, der kan lide en god krimi.

Bogdetaljer

Secondary title
Agnes Hillstrøm 1
Forlag
Rosinante
ISBN
978-87-638-6379-7
Antal sider
168

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser