Bog

Herren giver

Af (
1998
)

Anmeldelse

Herren giver af Lars Kjædegaard

01 maj.07

… og herren tager. Psykologisk thriller om den fattige forfatter, der arver mange millioner, samtidig med at hans søster bliver myrdet, og han forfølges af sin voldelige fætter.

Det er ikke mange spændingsromaner, jeg læser om året. Denne er også hovedsageligt udvalgt p.g.a. forfatteren. Han kan det der med at kombinere den fine psykologiske persontegning med et spændende og ofte overraskende plot.

Jeg har med største fornøjelse læst ”Montebello” og ”Thelma” af Lars Kjædegaard, og jeg fik lyst til at læse noget af det, han har skrevet tidligere.

”Herren giver” handler om den unge forfatter, Leif Rabæk. Han har udgivet to bøger, meget anmelderroste, men ikke noget, han er blevet rig af. Leif bor på Ørnevej i nordvestkvarteret i København i en lånt lejlighed. På den ene side synes Leif, der er lidt provinsielt i Nordvest, det er ligesom ikke den rigtige storby, ikke som caféerne på Nørrebro. På den anden side føler han ikke rigtigt, han hører til derinde sammen med kultureliten.

Men pludselig sker der en hel masse. Leif bliver indkaldt til et møde på et advokatkontor. Her får han at vide, at han fra en rig onkel i Japan har arvet 162 millioner. Dagen efter bliver Leifs meget syge søster, Berit, myrdet og hendes mand slået ned.

Leif skal nu forholde sig til, at han har en masse penge, og at den eneste familie, han har tilbage, er en svoger.
Leif forærer sin svoger fem millioner og køber selv en ny bil og et hus på strandvejen. Ikke et stort prangende hus, men et lille ét ved vandet. Han ansætter en hushjælp og vil så blot fortsætte med at skrive romaner i fred og ro.

Men der er et familiemedlem, Leif har glemt; en grandfætter, der bliver kaldt Bønne. Leif har ikke set ham, siden de var store drenge, og dengang var Bønne ikke et af guds bedste børn. Bønne er ikke blevet et bedre menneske med årene, og nu vil han have halvdelen af arven.

Leif er ikke enig, og han bliver ikke mere enig, da Bønne truer og lemlæster hushjælpen, Helga, en speciel pige, som Leif er blevet meget glad for.

Bønne nøjes ikke med lemlæstelse, men slår også et par piger ihjel undervejs, bl.a. Leifs tidligere kæreste, den hippe journalist, Barbara ….

Om Bønne får halvdelen af millionerne, og om mordet på Leifs søster opklares, må du selv læse. Det er ikke kedeligt!

 

Bogdetaljer

Forlag
Forum
Faustnummer
22214691
ISBN
9788755327245
Antal sider
255

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer