Bog

Sædelighedsfejden

Af (
2018
)

Anmeldelse

Sædelighedsfejden

09 okt.18

En fremragende og levende fremstilling, der sætter seksualdebatten under Det Moderne Gennembrud i perspektiv og gør den gamle diskussion vedkommende.

En offentlig påstand fra smørgrossisten Ingeman-Petersen om at landets kultusminister – og dermed også ansvarlig for kirken – opsøgte offentlige fruentimmere blev startskuddet til en intens debat om kønnenes ligestilling og seksualitetens vilkår i slutningen af det 19. århundrede.

I Aarhus Universitetsforlags glimrende serie ’100 danmarkshistorier’ er det denne gang inspektøren på Langeland Museum, der beretter om den intellektuelle debat mellem især Bjørnstjerne Bjørnson og Georg Brandes, der stod for henholdsvis kyskhed og frisind, men også med deltagelse af bl.a. Matilde Fibiger, Henrik Ibsen, August Strindberg og Elisabeth Grundtvig. Det bliver en gennemgang af seksualitetens historie og ikke mindst den ulige fordeling af opfattelsen af de forskellige køns rettigheder. Historien føres op til vore dage med især nedslag i sagen om Jørgen Leth og kokkens datter samt MeToo-bevægelsen med særlig fokus på Zentropa.

Bogen er gavmildt illustreret, så der er ingen undskyldning for ikke at bruge en god time på at få lidt klassisk dannelse.

Bogdetaljer

Forlag
Aarhus Universitetsforlag
ISBN
9788771845082
Antal sider
100

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer