Bog

Monopolbrud

Af (
2020
)

Anmeldelse

Monopolbrud af Sissel Bjerrum Fossat

28 jul.20

Historien om fjernsynets udvikling i Danmark fra verdens første kommunikationssatellit er interessant med mulighed for nostalgiske tilbageblik.

I 1962 blev verdens første kommunikationssattelit, Telstar, opsendt. Selv om den blev en kortvarig succes, var det varsel om nye tider og en ende på Statsradiofoniens monopol.

Efter gennemgang af Telstars historie og betydning for samtiden, ridser forfatteren, der er museumsinspektør ved Odense Bys Museer, historien om radioens og fjernsynets udvikling i Danmark op. Ikke mindst de mange optakter til monopolbruddet med indførelsen af TV2 behandles grundigt.

Endelig perspektiveres udviklingen frem til i dag, hvor næsten alle kan producere og distribuere film og lyd. Med forfatterens ord en udvikling fra massekommunikation til en masse kommunikation.

Det er en interessant historie med mange nostalgiske tilbageblik for os, der har gennemlevet en del af udviklingen, og det er meget fint med en populærvidenskabelig gennemgang af et fænomen, der har betydet og betyder så meget i de fleste danskeres hverdag. Som seriens øvrige bind er også dette rigt illustreret.

Bogdetaljer

Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Faustnummer
48548687
ISBN
9788772191782
Antal sider
100

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer