Bog

Privat skov

Af (
2012
)

Anmeldelse

Privat skov af Nanna Goul

14 maj.12

Samtidsroman om jagten på lykke, parforhold og livet som et glansbillede.

Henrik og Olga drømmer om det perfekte liv. De kæmper for at få forholdet til at være noget det ikke er, og i deres bestræbelser på at få glansbilledet til at gå i opfyldelse, flytter de ud i naturen. Nu skal det nok blive godt, for ude i pagt med naturen må alt da kunne vokse og blomstre.

Desværre er lykken ikke altid, hvad man forestiller sig, og Olga og Henrik må da også snart sande, at naturen ofte er vild og utæmmelig.

Nanna Goul ironiserer over mange af livets store fokusområder såsom parforhold, bryllupper, landlig idyl og Camilla Plum. Desværre bliver det ikke helt vellykket, og hun bliver først rigtig vittig på de sidste ca. 50 sider.

Da jeg læste ’Privat skov’, kom jeg meget hurtigt til at tænke på Helle Helles ’Ned til hundene’, og ikke på den gode måde - nærmere lidt deja-vu. Begge hovedpersoner kæmper med at færdiggøre deres uddannelse, de har svært ved at finde et holdepunkt i livet, og da livet bliver for svært, søger de begge ly på en kammerats sofa, mens livet passerer. Hvor karaktererne i ’Ned til hundene’ komplementerer hinanden, virker de i ’Privat skov’ utroværdige og fortænkte.

Dette er Nanna Gouls debut, hun er anmelder og journalist på weekendavisen og uddannet cand. mag. i litteraturvidenskab. Her retter hun en skrap kritik mod vor tids diverse forgæves lykkeprojekter, og det kunne have været sjovt, men bliver desværre i dette tilfælde forceret og kedeligt.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
29351090
Graphic
Mikkel Henssel
ISBN
9788711391242
Antal sider
216

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer