Bog

Mit liv som mand

Af (
2004
)

Anmeldelse

Mit liv som mand af Carsten Andersen

30 mar.05

En god og troværdig beskrivelse af en livstræt mand, som har opgivet håbet om nogen sinde at få et fornuftigt forhold til en kvinde. Indtil han forelsker sig i Liv. Kan hun mon forandre andet end hans sexliv?
Bogen giver en god, og efter min mening også troværdig, beskrivelse af en livstræt mand, som er kørt fast i sit ægteskab. Og som har opgivet nogen sinde at få et fornuftigt forhold til nogen kvinde. Indtil han forelsker sig i Liv. Spørgsmålet er, om Liv kan forandre andet end hans sexliv?
Sjovt nok består "Mit liv som mand" af et ikke uanseeligt antal beskrivelser af kvindebekendtskaber. Og det er spændende at følge Stigs tanker om de kvinder, han har kendt. De har alle hurtigt mistet deres betydning for ham. En af dem er han godt nok gift med, hun hedder Ulla, og sammen har de to børn. Andet har de til gengæld ikke sammen. De lever i hvad Stig selv kalder et kærlighedsløst ægteskab. Hvorfor bliver han i dette ægteskab? Det gør han, fordi han altid gør det samme, når han er i tvivl: Ingenting!

Parallelt med beskrivelserne af de kvinder, han har kendt, beskrives glimt fra hans barndom. Disse og beskrivelser af den gamle fars liv på plejehjem i Jylland er med til at forklare, hvorfor Stig er, som han er. Især beskrivelsen af søsterens triste skæbne giver en god forklaring på, hvorfor Stig er blevet en så initiativløs og ligeglad mand, sådan var søsteren nemlig ikke, tværtimod.

På bogmessen i Frankfurt møder Stig så en levende og dejlig pige: Liv. Han indleder et forhold til denne kvinde, som er alt det, Ulla ikke er, og derudover er meget opsat på at skabe et liv med Stig.

Stig kommer derfor i den klassiske situation, at han skal træffe valget mellem passionen og fornuften. Hvad og hvordan skal han vælge? Angsten for at miste det tætte samvær med børnene er tyngende. Skal han ofre det tætte samvær med børnene for at forsøge sig med en ny kvinde, som han måske også bliver træt af? Bogen "Mit liv som mand" er en spændende kombination af kærlighedshistorie og manderoman, og så er den krydret med en dejlig skæv humor.

Samleren, 2004. 292 sider. Kr 249,-

Læs interviewet med Carsten Andersen om Mit liv som mand

Bogdetaljer

Forlag
Samleren
Faustnummer
25440447
ISBN
9788763800266
Antal sider
292

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer