Bog

Lille Krokodille bløder

Af (
2017
)

Anmeldelse

Lille Krokodille bløder af Birde Poulsen

24 nov.17

Charmerende billedbog til de yngste om Lille og Store Krokodille i en let genkendelig hverdagssituation. Birde Poulsen er både forfatter og illustrator til denne dejlige serie.

Med serien om Lille Krokodille har illustrator og forfatter Birde Poulsen skrevet og tegnet sig ind i mange små barnehjerter og sikkert også de voksnes. For hvem kan stå for Lille Krokodille, der ofte kommer galt afsted, på en sådan måde, at vi alle kan forstå det. Man bliver fanget ind af de hverdagslignende små historier om Lille Krokodille. I denne seneste historie starter vi en tidlig morgen, hvor Lille Krokodille vågner meget tidligere end Store Krokodille og er så frygtelig sulten, og hvad kan en Lille Krokodille gøre, andet end selv at forsøge at smøre sig en syltetøjsmad. Lille Krokodille skærer sig på kniven og får plaster på. Senere leger han en farlig sabel-leg med Lille Isbjørn og pludselig bløder Lille Isbjørn over det hele - eller er det mon bare kirsebærsaft?

Der er både charme og humor i de varme illustrationer, der passer helt perfekt sammen med den enkle tekst, sådan at de små læsere får en tilpas historie i både længde og oplevelse. Og det er det Birde Poulsen kan, skabe det helt rette fortælle-univers, også for de alleryngste. Til små og store fans er der flere historier at kaste sig over i serien. Bøgerne er egnet til højtlæsning for de 2-4 årige og deres voksne.

Forfatter og illustrator Birde Poulsen har selv skrevet og illustreret mange billedbøger, men hun har også illustreret mange andre forfatteres bøger. Senest Josefine Ottesens genfortælling af 10 af H. C. Andersens eventyr fra 2017. Og især eventyr og dyrefortællinger illustrerer hun helt fantastisk, for det bliver til små fantastiske universer i en naiv, varm og charmerende streg. Prøv også hendes skønne historier om den lille elefant i bl.a. ’Den lille frække elefant’, også for de 2-4 årige. Rigtig god kigge- og læselyst til store og små.

Anmeldt af Susanne Dahl Jensen, børnebibliotekar

Bogdetaljer

Forlag
ABC Forlag
ISBN
9788779163997
Antal sider
28

Indgår i tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer