Bog

Kærlighedens skygger

Af (
2023
)

Anmeldelse

Kærlighedens skygger

14 maj.23

Flere elementer i historien er baseret på virkelige hændelser i vedkommende kærlighedsroman om fordomme og racisme i tressernes USA.

I 2010 flytter den unge enke Kayla sammen med sin lille datter ind i et stort nyt hus i Round Hill, en lille by i North Carolina. Hendes mand døde i en tragisk ulykke under opførelsen af huset, så det er med blandende følelser, Kayla flytter ind. Da en ukendt kvinde tropper op på Kaylas arbejde og advarer hende mod at flytte ind i huset, bliver hun både utryg og betænkelig.

I 1965 trodser den unge Ellie Hockley familiens planer og bruger sommeren som frivillig i et projekt, der skal få flere sorte til at stemme. Hun arbejder ikke langt fra hjemmet i Round Hill, men det hun ser, er så meget anderledes end det hun kommer fra og hun rystes yderligere af den racisme, hendes naboer og bekendte tilsyneladende bekender sig til.

De to historier flettes langsomt sammen i en velfungerende time-slip-novel med en overraskende slutning. De to hovedpersoner samt det øvrige persongalleri er velbeskrevne og fremstår realistiske og tydelige for hver deres tid. Man enter elsker eller hader dem på godt og ondt, men så er der lige de personer, som man ikke helt ved, hvor står og derfor ved man heller ikke rigtigt, om man kan lide dem eller ej.

'Kærlighedens skygger' er en dejlig og velfortalt fortælling med historisk islæt. Det, at noget af handlingen er baseret på virkelige hændelser, gør kun historien endnu bedre og endnu mere interessant. Måden, hvorpå de to fortællinger væves sammen på, er gennemtænkt, og selvom der er overraskelser undervejs, sidder man alligevel tilbage med en følelse af ”ja selvfølgelig”, når man lukker den sidste side.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Brian Christensen
Faustnummer
135405337
ISBN
9788702342574
Antal sider
393

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer