Bog

Som små soldater

Af (
2013
)

Anmeldelse

Som små soldater af Gertrud Tinning

01 maj.13

På bænken sad to små børn. De havde siddet der længe, og ingen tog sig af dem. Billetsælgeren kontakter politiet, men ingenting sker. Derfor tager hun dem med hjem.

Ingeborg Hansen er billetsælger på en togstation i Helsingør, hvor hun en dag finder to små børn, som nogen har efterladt. Da dagen er omme, sidder de stadig på bænken, så hun vælger at tage dem med hjem. De siger ikke noget, kigger bare og følger med. Næste dag henvender hun sig igen til politiet, som tager sagen op, hvorefter børnene sendes på børnehjem.

Ingeborg undrer sig over, at ingen savner børnene, og derfor beslutter hun sig for at finde ud af, hvordan det hele hænger sammen. Herefter begynder historien endelig at tage form. Selvom andre, blandt andet kæresten Jørgen og forældrene, er skeptiske. Det er jo ikke nogen, de kender, så hvorfor bruge energi på det. Men Ingeborg står fast og søger oplysninger rundt omkring, hvilket medfører, at hun kommer ud i nogle farlige situationer, som hun ikke er klædt på til. Hun er kun 19 år og slet ikke moden til den store opgave, hun påtager sig, så hun får nogen knubs på vejen.

Romanen foregår i tiden lige efter afslutningen på 2. verdenskrig. Pengene var små, man brugte stadig rationeringsmærker, og man var meget tyskerfjendtlig. Romanen beskriver forholdene i tiden godt, man kan fornemme glæden ved de nye tider, samtidig med at der stadig er nogle efterdønninger fra krigen. For eksempel stod man i kø for at købe silkestrømper og der var stadig Ricks i kaffen.

Personerne og beskrivelserne af dem kunne godt være lidt mere detaljerede. Vi får fin indsigt i Ingeborgs tanker og følelser, mens kæresten og forældrene er mere overfladisk præsenteret. Miljøet, især omkring børnene, både på børnehjemmet og hos Ingeborg er gode og detaljerede. Man fornemmer, hvor godt eller væmmeligt der er, og gyser lidt ved tanken ind i mellem.

’Som små soldater’ er Tinnings debut som voksenbogsforfatter. Hun har godt fat i læseren, og man fornemmer hendes glæde ved at skrive. Romanen er interessant og spændingen er intens, mens Ingeborg kæmper for, at hjælpe børnene. Jeg glæder mig til, at læse mere .

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
29874247
Graphic
Bettina Kjærulff-Schmidt
ISBN
9788711383988
Antal sider
285

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer