Bog

Farvernes bog om farver

Af (
2019
)

Anmeldelse

Farvernes bog om farver

03 jun.19

To herlige billedbøger om farver og tal, hvor ti farvekridt kommer til live.

I to historier om ti farvekridt med små ansigter og forskellige personligheder handler det om tallene fra 1-10 og forskellige farver. Bøgernes billedside er barnlige tegninger malet med farvekridt. Historierne er enkle, og alligevel er der masser at snakke om ud fra billederne, for de frække farvekridt maler ikke altid lige det, man forventer. Bøgerne rammer lige ned i børns fantasi ved at levendegøre de ti farvekridt, samtidig med at de på humoristisk vis lærer mindre børn om farver og tal.

I 'Farvernes bog om farver' handler det om Viktor og hans farvekridt, der godt kan lide at farve forskellige ting. Det lyserøde farvekridt har farvet en prinsesse men vil også virkelig gerne farve et monster. Det beige farvekridt hænger med mulen, fordi det kun må farve korn. Og det hvide farvekridt har farvet en hvid kat i sneen, men kan man se den? Nej, selvfølgelig ikke. Det sorte farvekridt har farvet en regnbue… nej hov vent, en regnbue har jo alle farver.

I Farvernes bog om tal er de 10 farvekridt stukket af og man skal hjælpe Viktor med at finde dem. Historien følger som den anden bog på skift de forskellige farvekridt, og hvad de kan lide at male. Nederst på siden er der for hver ny side tegnet de foregående siders farvekridt på en række således, at barnet kan tælle med op til ti.

Der er en tydelig sammenhæng mellem bøgerne, idet mange af tegningerne er fuldstændig ens. Dette skaber genkendelse hos de mindste. Selvom bøgerne ved første øjekast virker ens på billedsiden, så er historierne forskellige. Det er sjove bøger fulde af spræl og ballade om farver og alt det, vi forbinder med bestemte farver, som med garanti vil more både børn og forældre.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
ISBN
9788711911235
Antal sider
18

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer