Bog

Falkejagt

Af (
2017
)

Anmeldelse

Falkejagt af Inger Gammelgaard Madsen

24 apr.17

København og Århus er mål for heftige terrorangreb i denne uhyggeligt aktuelle og virkelighedsnære krimi med Rolando Benito. 

I en tid hvor der snart sagt dagligt er terrorangreb et eller andet sted, er historien såre aktuel. Romanen har et meget uhyggeligt og realistisk plot om en terrorcelle i Danmark, der slår til i både Aarhus og København. Det er en gennemført historie med en både overraskende og tankevækkende slutning.

Samtidig med at to spædbørn er forsvundet, mens de sover til middag i deres barnevogne, oplever København et terrorangreb, hvor terroristerne enten er eller udgiver sig for at være politibetjente. Rolando Benito og DUP bliver sat på sagen. Hans afløser hos Østjyllands politi, Anker Dahl, har nok at se til med sagen om de forsvundne spædbørn, men bliver også blandet ind i terrorsagen, da journalisten Anne Larsen før hvert angreb får en advarsel via telefon og videregiver disse advarsler til Østjyllands politi. Det påtvungne samarbejde mellem DUP, PET og Østjyllands Politi går ikke gnidningsløst, og da den ene institution pludselig står overfor at skulle undersøge en af de andre, bliver samarbejdet yderligere vanskeliggjort.

Historien er velskrevet og meget virkelighedsnær. Personerne er, som altid hos forfatteren, autentiske og nærværende. Rolando Benito og Anne Larsen er nogen af mine yndlingspersoner indenfor krimigenren, og det er dejligt med et gensyn. Til trods for at der er flere handlingsforløb, og historien derfor bliver lidt indviklet, fungerer den samtidig rigtig godt, og der bliver bundet knude på de fleste ender, inden historien slutter. Heldigvis er der også åbne elementer, så vi igen kan glæde og til næste bind i serien. 

Bøgerne i serien bliver efterhånden mere og mere realistiske. Denne udvikling kan jeg godt lide, selvom det også er skrækkeligt at læse. Samtidig er de blevet væsentligt mere samfundskritiske og helt aktuelle, idet forfatteren tager emner op, der lige nu og her debatteres i nyhedsmedierne og på de sociale medier. Også den tendens kan jeg virkelig godt lide. Det er bestemt en serie, jeg kan anbefale til alle krimilæsere, og jeg vil anbefale, at de læses i rigtig rækkefølge, da personerne udvikler sig meget.

Bogdetaljer

Forlag
Farfalla
Faustnummer
52976723
ISBN
9788799794430
Antal sider
383

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer