Bog

Dublin (Vide verden)

Af (
2016
)

Anmeldelse

Dublin (Vide verden)

02 apr.19

Irlands hovedstad byder på en fantastisk historie og en hyggelig stemning. Byen har en særlig sjæl, som gør, at man længes tilbage, så snart man er rejst derfra.

Bogens intro handler om, hvor imponerende det er, at et lille land som Irland har stået bag så megen verdenslitteratur, og at man skal smage den rigtige Guinness, der er brygget i Irland, hvor dublinvand giver den helt rigtige smag. Når det er brygget andre steder, er det en klodset, tung kopi, som indeholder for meget kulsyre. 

Du kan læse om byens imponerende stadion Croke Park, der er hovedsæde for den store irske idrætsorganisation Gaelic Athletic Association og er det tredjestørste stadion i Europa, som nærmest betragtes som hellig jord. Desuden er der afsnit om Irlands historie ”Irland er blod og tørv og whisky og alt for meget strid”, om homo-scenen i Dublin, konflikten i Nordirland, om parader og protester, om craic eller crack, der er en betegnelse for nyheder, sladder, sjov, underholdning og hyggelig samtale, som især lever på de små mørke og voldsomt hyggeligt pubber, som der er så mange af.

Læs også om hungersnøden for ca. 170 år siden, hvis efterdønninger stadigt ruller og om maden i Irland, der er rustik og indeholder både kampgejst og kartofler. Og endelig om at store dele af Dublin er grundlagt af vikingerne, om de populære hundevæddeløb og bookmakere, James Joyces’ Ulysses og om den irske traditionelle musik, kendt som trad, som handler om livet omkring dem. Dublin har det hele.

Husk at besøge de fantastiske museer, gå tur i de smukke parker og se de historiske steder i Dublin. Men det allervigtigste er dublinerne. Læn dig tilbage, bestil en pint, og nyd dublinerne. De er verdensklasse!

Bogdetaljer

Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Faustnummer
52746825
ISBN
9788771248234
Antal sider
281

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer