Bog

Athen (Vide verden)

Af (
2012
)

Anmeldelse

Athen (Vide verden)

07 maj.19

Byen er fyldt med antikke mindesmærker, der danner rammerne for en virkelig spændende rundtur og ferie.

'Vide verden' er en anderledes rejseguide, skrevet af mennesker med stor kærlighed til netop denne by. Introen til bogen handler om byen, hvor indbyggerne aldrig løber tør for samtaleemner om alt muligt. Om stor kærlighed til græsk kultur, der både er antik og moderne, byens kamp for at komme ud af Konstantinopels skygge og vigtigheden af byens torv, Agora, der har spillet en enorm rolle som stedet, hvor både handel og politik blev udøvet.

Du kan også læse om, hvad der er skik og brug, hvis man skulle få lyst til at besøge en af de mange kirker, som er bygget under forskellige perioder i byens historie, og bogen indeholder også et afsnit om de gange, Grækenland har været gået statsbankerot. Bogen fortæller desuden om Athens bevægelse fra en by med få tusind indbyggere i 1800-tallet til byens nuværende indbyggertal på ca. 5 mio. indbyggere.

Et spændende kapitel handler om Athens dramatiske historie og om symbolet på den græske kultur, Akropolis, som er byhøjen, der huser Parthenon-templet, og om noget så ukendt som at løbe maraton i Athen samt meget fine anbefalinger til de mere ukendte dele af byen. Der er også en kærlighedshistorie til åndehullet i den levende storby, ”Athens første kirkegård”, der er et friluftsmuseum for det moderne Grækenlands historie og kunst. Læs desuden om den store kærlighed til Athen, der har givet byen sit særlige kælanavn, der hverken er ”den Evige Stad” eller ”det Store Æble” men ”Den første by”.

I Athen leves livet på gaderne, på balkoner, i parker og på pladser. Med smil og et "kaliméra sas" (hvordan går det), får man kontakt med de fleste og tilføjer en ekstra dimension til sit besøg til byen, der på mange punkter ligner andre middelhavslande, men alligevel er helt sin egen.

Bogdetaljer

Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Faustnummer
29651698
ISBN
9788771240399
Antal sider
276

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer