Bog

Jerusalem (Vide verden)

Af (
2014
)

Anmeldelse

Jerusalem (Vide verden)

29 mar.19

Jerusalem har status som hellig by for både jøder, kristne og muslimer, fordi den huser centrale helligdomme for alle tre religioner. Byen er udråbt til hovedstad for både Israel og den Palæstinensiske stat, og den er spækket med hellige og historiske steder.

I forordet skrevet af Pia Tafdrup, fortæller hun om at indfange byen, som både en mental tilstand og et historisk sted. En by kaldet ’en by i himlen’, men som samtidigt også er et politisk brændpunkt.

Et andet afsnit i bogen beskriver, hvordan man kan blive draget mod byen pga. dens hellige, historiske tyngde, men føle sig frastødt af den selv samme tyngde. Bogen indeholder også afsnit om pilgrimsvandringer, de mange slags jøder, klippehelligdommene, de mange forfattere i byen og Danmarkshøjen, der slet ikke har noget med Danmark at gøre. Endvidere kan man læse om Jerusalem som sansernes hovedstad, om at være nyuddannet teolog og bo to år i byen, og om at efterlade sin sjæl der, men besøge byen så ofte, som det er muligt. Endleig kan du læse om Jerusalem som omdrejningspunkt i den amerikanske valgkamp, byen der tilbyder gode steder at drømme og et afsnit om, hvordan man er ung i Jerusalem, den delte by.

Jerusalems historie rummer mange års stridigheder. Kristendom, Islam og Jødedom lever i byen, og det er en hellig by for alle tre religioner. De tre store religioner gør alle krav på Jerusalem som en grundsten i deres identitet, og der har været utrolig mange konflikter på grund af dette. Jerusalem har gennem tiden levet en omtumlet og alt andet end fredelig tilværelse. Dens beliggenhed, vandet og religionerne er årsager til de voldsomme og blodige slag, den har gennemgået.

Ingen kan besøge Jerusalem uden at føle sig forandret efterfølgende. Fremfor alt er Jerusalem uforudsigelighedernes by.

Bogdetaljer

Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Faustnummer
51042727
ISBN
9788771241136
Antal sider
288

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer