Bog

Paris (Vide verden)

Af (
2013
)

Anmeldelse

Paris (Vide verden)

04 jan.19

Paris er kendt som Europas mest romantiske hovedstad. Den smukke by inviterer til gåture langs Seinen, cafébesøg og shopping.

Paris er indbegrebet af charme, og Karen Blixens far Wilhelm Dinesen sagde følgende om byen: ”Det er umuligt at være gnaven i Paris”.

Stéphanie Surrugue fortæller i forordet og bogens første afsnit om en barndom som tosproget med en fransk far og en dansk mor og en masse besøg hos familien lidt udenfor Paris. Hun giver en kærlighedserklæring til en by, der rummer lige dele skønhed og grusomhed.

Bogen fortæller om at betragte pariserne, der er en sammenblanding af forskellige mennesker fra hele verden, og om at beundre både den lille og den store Triumfbue, Champs-Élyssées, La Maison du Danemark, bydelen La Defénse, templerne, Sacré Coeur og Panthéon,.Den giver desuden et view over udviklingen i Paris, opblomstringen i 1600-tallet, som franskmændene selv kalder ”Det store Århundrede”, Det franske Nationalbibliotek og de smukke parisiske kirkegårde, der er helt særlige og skaber mental ro.

Du kan også læse om, hvordan Paris altid har været og er mekka for kulturel innovation og jazzmusik og om kunsten og den smukke park ved Buttes- Chaumont, hvor man kan nyde smukke spadsereture, og ikke mindst indeholder bogen et afsnit om revolutionen, der startede i 1789, hvor Bastillen blev stormet, og både kongefamilien og tusindvis af adelige blev henrettet.

At elske Paris er en melankolsk kærlighed til de brede boulevarder, men også de snørklede gader på Montmartre, til duften af kaffe og søde kager. Og ikke mindst til udsigten, med eller uden hvid dis, når man ser ud over byen fra Sacré Coeur. Det er en by, der lever af passioner, og en by der altid skaber en uforløst længsel, uanset hvor mange gange man vender tilbage.

Bogdetaljer

Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Faustnummer
50514579
ISBN
9788771242942
Antal sider
272

Tema

Tema: Fransk litteratur

Den franske litteratur byder på et potpourri af globale og intime fiktioner, fragmenter af virkeligheden, samfundskritik og eksperimenterende former.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer