Bog

Aarhus (Vide verden)

Af (
2016
)

Anmeldelse

Aarhus (Vide verden)

17 sep.19

Er Aarhus verdens mindste storby eller verdens største landsby? Et dilemma der diskuteres i denne Aarhus-guide, der giver ordet til forskellige personer, der alle har en anpart i byen eller omvendt.

Dette er en virkelig skøn Aarhus- guide, der på en dejlig personlig måde går under huden på overfladen og også fortæller om de ting, Aarhus er lidt flov over. Bogen indledes med den evige diskussion om, hvorvidt Aarhus skal staves Aarhus eller Århus?

Stadsarkivar Søren Bitch Christensen, der skriver om byens fortid har stået for at opbygge Aarhus Stadsarkiv fra bunden, så hans fortællinger om byen har historisk afsæt og fagligt fundament. Han udtrykker det selv smukt: ’når jeg går gennem byen, foregår det ofte til ekkoet af fortidens stemmer’.

Man læser om madglæde, som Aarhus virkelig er mester i at hylde. Om landskabet, der faktisk er ret grønt. Helligsteder, om Aarhus’ religiøse landskab. Populærmusik, som Aarhus er mester i at skabe. Om Trøjborgs popularitet i virkeligheden skyldes Nils Malmros gennembrudsfilm ’Lars Ole 5c', som blev optaget der. Aarhus undergrund og "De skjulte skatte" i form af kunstprojekter, som skaber en masse kulturbrugere. Desuden får man fortællingen om Den Gamle By, byen i byen samt en skøn hyldest til folk i Aarhus, som er gæstfrie og hjertevarme. Derudover en hyldest til havnemiljøet, der er i forandring og til byens fodboldhold, AGF, der uanset resultater altid har sin by i ryggen, ’kom så de hvii’e’.

Svend Åge Madsen, Aarhus’ forfatter, laver et view over byens litterære historie, også de brogede fortællinger, og han folder Aarhus’ univers ud, så vi oplyses om overfloden af de litterære historier.

Nu får selv en ikke-turist stor lyst til at tage på utallige udflugter rundt i byen, da bogen virkelig er en skøn samling af smagsprøver fra en vifte af forskellige eksperter, der elsker deres by højt, også indimellem på trods.

En superlækker bog, som har fortjent al den ros, den har fået.

Bogdetaljer

Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Faustnummer
52746833
ISBN
9788771249279
Antal sider
269

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer