Bog

Istanbul (Vide verden)

Af (
2015
)

Anmeldelse

Istanbul (Vide verden)

01 apr.19

En række personlige skildringer om seværdigheder og livet i Istanbul, Tyrkiets største by og en blanding af både vestlig og østlig kulturarv. Byen har været centrum for mange imperier og har både været kendt under navnene Byzans og Konstantinopel.

Bogens intro fortæller om Istanbul, som på én gang er lokal og global, tyrkisk og europæisk, og man skal på ingen måde være født i byen for at være "istanbuller".

Der er et afsnit om strædet Bosporus, der skærer sig gennem Istanbul og deler byen i en europæisk og en asiatisk del. Endvidere får man en beskrivelse af den store glæde ved tyrkisk kaffe, der skal være ”sort som din elskedes øjne, sød som hendes ånde, stærk som hendes kys”. Et afsnit forklarer begrebet hüzün, der dækker over en kollektiv form for tristesse i en by, hvor alting har været storslået, men hvor en del nu er i forfald. Man kan også læse om mindeplader, der vidner om mange drab på journalister via attentater og om den asiatiske del af byen, kaldet Lilleasien og endelig om det tyrkiske køkken, som er en af grundpillerne i verdens gastronomi sammen med det franske og det kinesiske køkken.

Bogen fortæller desuden om landets største etniske mindretalsbefolkning, kurderne, der kommer fra det splittede Kurdistan, og om byens omstridte fortid, byfornyelsen og om jøderne som det forsvindende mindretal. Der er afsnit om fodbold og fodboldkrig, hvor man kan møde uvenlighed for første gang i byen, og om de kristne, der også udgør en minoritet. Og selvfølgelig om musikken, der har tråde i alle retninger.

En storby som Istanbul rummer mange historiske og kulturelle seværdigheder. Der er storslåede moskéer, gamle kirker, eksklusive paladser, enorme indkøbscentre, skønne parker, fantastiske udkigsposter og meget mere. Istanbul tilbyder alle de ting, man kan drømme om.

Endnu en bog i min favoritrejseserie. Jeg bliver lykkeligt overrasket over niveauet og graden af personligt indhold, hver gang jeg kaster mig over en ny bog i serien.

Bogdetaljer

Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Faustnummer
51681908
ISBN
9788771242355
Antal sider
286

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer