Bog

Lissabon (Vide verden)

Af (
2016
)

Anmeldelse

Vide Verden – Lissabon

21 mar.19

Tag på eventyr i Portugals smukke hovedstad. Gå en tur mellem vasketøj, sporvogne og den melankolske fadomusik i de gamle kvarterer, stir dig blind på farverne, nyd de smukke fliser og sug til dig af det særlige lys ved havet.

En bog fyldt med kærlighed til den smukke by, der er Portugals hovedstad og største by, og som kaldes for landets ubestridte perle med lidt mere end 500.000 indbyggere. Lissabon er ældre end Rom og de andre hovedstæder i Vesteuropa.

Lissabon er bygget ovenpå og omkring syv høje, så niveauforskellene er store. Den mest kendte af højene er São Jorge med det imponerende slot Castelo de São Jorge på toppen.

Selvom man har boet flere år i byen, bliver man stadig imponeret over det nærvær og fornemmelsen af menneskelig kontakt, man møder, når man henvender sig til indbyggerne og over den konservative grundholdning, der bor i folk som en form for livskvalitet og tilfredshed med tingene i deres nuværende form. Portugiserne har nemlig tid.

Bogen handler naturligvis også om fodbold, der fylder rigtigt meget, musikken, en tur i digteren Fernando Pessoas fodspor gennem byen, et historisk nedslag, der fortæller om en by af søfarere og om, hvorfor man elsker at begive sig rundt i Lissabon, hvorimod Rom næsten tager livet af en, selvom man elsker begge byer. Og ikke mindst om vinen og om Lissabons smukke farver af hvid, blå og lyserød, og om hvordan det føles at være vildfaren i Lissabon.

Serien ’Vide Verden’ er en perlerække af viden, skrevet af folk med dyb kærlighed til "deres" by. Viden som ellers ikke lige lader sig indsamle. Bogen er et kig gennem de mange lag, der er i byen, så man får indblik i langt mere end i typiske rejseguides. En virkelig dejlig bog, der supplerer resten af serien på allerbedste vis.

Bogdetaljer

Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Faustnummer
52320097
ISBN
9788771248227
Antal sider
252

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer