Bog

Den trofaste læser

Af (
2021
)

Anmeldelse

Den trofaste læser

06 apr.21
AfMette Balle Christensen
Skribent

En must read krimi, der rummer alt det, krimilæsere elsker. Det er ikke uden grund, finske Max Seeck kaldes nordens nye krimikonge.

I Helsinki myrdes forfatteren Roger Koponens kone, mens han er ude til et forfatterarrangement. Morderen kontakter selv politiet, som finder gerningsstedet iscenesat. Rogers kone er placeret ved spisebordet i en sort festkjole, og hendes ansigt er præget af et unaturligt bredt smil. Det går hurtigt op for efterforskerne, at flere mord kan være på vej til at blive begået, da de opdager en sammenhæng mellem forfatterens trilogi om rituelle drab på hekse og morderens fremgangsmåde. Den unge kriminalassistent, Jessica Niemi, som er en del af efterforskningsteamet, bliver pludselig involveret i sagen på en meget ubehagelig måde, da det går op for alle, hvor meget ofrene ligner hende. 

Det er ikke uden grund, at Max Seeck bliver beskrevet som nordens nye krimikonge! Læsere af Lars Keplers krimier om Joona Linna eller Søren Svejstrups Kastanjemanden vil helt sikkert også sluge denne krimi. Handlingen er opdelt i korte kapitler, der springer mellem fortid og nutid og mellem personerne i bogen. I fortiden følger vi kun Jessica Niemi, som er bogens hovedperson.

Historien foldes langsomt ud med små clues til den indre detektiv, men tempoet er højt og hæsblæsende gennem hele bogen, hvis handling udspilles over to døgn. Fordi morderen hele tiden er foran, men samtidig så tæt på, at politiet bliver åndet i nakken, er det med tilbageholdt åndedræt læseren vender siderne i bogen.

Sproget er flydende og beskrivelserne detaljerige, som de gerne skal være i en god krimi. Persongalleriet er godt beskrevet og rummer alt det, der er med til at krydre en god fortælling – et kollegakærestepar, en ung ambitiøs kriminalassistent og hendes uundværlige makker, en dygtig, sympatisk chef og så selvfølgelig alle de potentielle mordere.

’Den trofaste læser’ er første bind i en ny serie med Jessica Niemi som hovedperson. Hun gemmer på en hemmelighed, som hun skjuler for sine kolleger, og selvom vi som læsere får kendskab til hendes fortid, er der plads til en uddybelse i de næste bind, som jeg allerede glæder mig til at læse.

Bogen er solgt til 40 lande og en international TV-serie er på vej.

Bogdetaljer

Forlag
Gutkind
Oversætter
Siri Nordborg Møller
Faustnummer
38857169
ISBN
9788743400547
Antal sider
425

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser