Bog

Ondskabens net

Af (
2022
)

Anmeldelse

Ondskabens net

01 feb.22

Endnu en fabelagtig thriller i serien om Jessica Niemi. En finsk pageturner med et plot, der er skruet perfekt sammen.

De to influencere Jason Nervander og Lisa Yamamoto forsvinder efter et releaseparty på en natklub. På deres Instagramprofiler dukker efterfølgende mærkelige billeder og korte beskeder op. Især en kryptisk kommentar med et hashtag og en lang talrække vækker efterforskernes interesse. Navnet på forfatteren bag kommentaren har en japansk klang, og sammenholdt med Lisas japanske baggrund og hendes malerier af unge kvinder i manga-stil trækker sagen pludselig tråde til Lisas fars liv i Japan, der muligvis også rummer hemmeligheder. Da en ung kvinde findes død i et mangalignende kostume på en strand, tager sagen en ny drejning, der peger i retning af noget med prostitution og stoffer. Men hvad er sammenhængen mellem Lisas fars fortid, den døde kvinde og de to forsvundne influencere?

Jessica Niemi, som fortsat holder sin fortid hemmelig for sine kolleger, har fået ny chef, Hella Lappi. En kvinde, der bestemt ikke er vild med Jessica. Ja, faktisk vil hun gøre næsten hvad som helst for at slippe af med hende. Spændingerne i efterforskningsgruppen stiger yderligere, da også det dårlige forhold mellem kollegaen Nina – hvis kæreste Jessica knaldede med i første bind i serien – og Jessica bliver sat på prøve i deres samarbejde om sagen. Heldigvis har Jessica stadig Jusuf, som hun stoler hundrede procent på. Men er hun klar til indvi ham i hendes hemmelige dobbeltliv?

Max Seeck skriver virkelig godt og bruger alle de greb, som krimilæsere elsker – kapitlerne er korte, karaktererne er troværdige og hovedpersonen gemmer på en hemmelighed, der kan bryde ud i lys lue hvornår det skal være. Plottet er godt skruet sammen og lader læseren gætte med uden at røbe noget før til allersidst. Også sidehistorien om Jessica Niemis fortid er med til at drive læsningen. Langsomt lukkes læseren ind i Jessicas fortid, hendes sind og de hemmeligheder, der gemmer sig der.

Bogen er solgt til udgivelse i 40 lande og en international TV-serie er på vej. Lad os håbe at næste bind i serien ikke lader vente alt for længe på sig!

Bogdetaljer

Forlag
Gutkind
Oversætter
Siri Nordborg Møller
Faustnummer
61963758
ISBN
9788743400752
Antal sider
489

Den trofaste læser

En must read krimi, der rummer alt det, krimilæsere elsker. Det er ikke uden grund, finske Max Seeck kaldes nordens nye krimikonge.

Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer