Bog

Den kroniske kyssesyge

Af (
2021
)

Anmeldelse

Den kroniske kyssesyge

02 jun.21

Virkelig sjov bogmusical med skønne storbandende Ida som hovedperson. Ida siger, hvad de fleste tænker, og hendes krøllede hurtigskiftende hjerne er ganske enkelt vidunderlig.

15-årige Ida bor sammen med sin mor og Jørn, og hun elsker musicals. Jørn er et mørkt navn, synes Ida: ”Det der Ø er ligesom en tung røv, der hænger i vandskorpen. Det er sovehår i nakken og hængerøv. Præcis ligesom Jørn”. Ida er derimod et lyst navn,  et smilenavn. Ida forelsker sig i Marcel, som hun ofte venter på bussen sammen med. Marcel er også et mørkt navn, men han siger ting, der giver Ida lyst til at kysse ham, bide ham i kinderne og klemme de små hudorme ved hans næsefløj. Og den guitar han har over skulderen, tænker Ida, går lige i æggestokkene!

Idas bedste veninde er Carla, og de to piger er musical-soulmates. Clara er højere og slankere end Ida, og hendes forældre har flere penge, men det er ok. Lige indtil begge piger går til audition til hovedrollen som Sandy fra Grease, og Clara får rollen, mens Ida får at vide, at hun vist har noget i halsen og får et job med at male kulisser. Livet stinker! Da Ida ser Clara tale med Marcel, som pludselig smiler, bliver det hele pludseligt 100 gange værre.

En forrygende sjov historie om at være 15 år, hvor livet svinger fra at være det allerbedste  til det allerværste på et splitsekund. Historien er skrevet med den største humor, og jeg morede mig adskillige gange undervejs. Bodil Bang Heinemeier er en erfaren illustrator og har udarbejdet de s/h illustrationer på en måde, så de får det sjove til at være ekstra sjovt. Forfatter Glenn Ringtved er virkelig dygtig til at fange de følelser, der raser i  yderpunkterne og har gjort historien både autentisk og mere end skæg. 

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
39181991
ISBN
9788702307580
Antal sider
121

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer