Lasse & Lillebror - spiser is

Bog

Lasse & Lillebror - spiser is

Af (
2019
)

Anmeldelse

Lasse og lillebror - spiser is

17 sep.19

Charmerende billedbogsserie om søskendeforhold og relationer for mindre børn.

'Lasse & lillebror' er en ny serie for de 2-3 årige om at være søskende, hvilket både kan være det bedste og mest irriterende i verden. Indtil videre findes disse to historier i serien, som kredser om relationer og følelser blandt mindre søskende. En dejlig, vellykket serie af makkerparret Glenn Ringtved og Rasmus Breinhøi.

I 'Lasse & lillebror spiser is' handler det om at være den lille eller den store og om, hvem der bestemmer. Lasse er den ældste, og derfor bestemmer han, at lillebror skal hente is til dem. Lillebror stikker afsted, men fryseren er højt oppe, og da han endelig får fat på isene, er der langt ned med to is i hænderne. Han spiser den ene og løber så ud til Lasse. Lasse nyder sin is rigtig langsomt, og lillebror ser misundeligt til. Han nåede jo ikke rigtig at smage på sin egen, men heldigvis er Lasse en sød storebror, som lader lillebror smage.

Lasse driller lillebror i Lasse & lillebror løber hjemmefra. Det er lillebror sur over, så han pakker en taske og vil stikke af hjemmefra. Men ude ved vejen ved lillebror ikke, hvor han skal løbe hen, så han sætter sig på en sten og ønsker, at storebror var der. Heldigvis kommer Lasse forbi, og han ved lige, hvor de skal hen. Endnu en sød historie om drilleri mellem søskende og om, at det alligevel er bedst at være to.

De to historier fokuserer på relationerne mellem søskende og de gode og mere egoistiske følelser, der naturligt opstår. Ringtved fortæller om genkendelige situationer og søskendekonflikter i et kort og klart sprog og akkompagneres af Rasmus Breinhøis karakteristiske farvestrålende og tegneserielignende streg, som er let af afkode for mindre børn. Formatet er lille og kvadratisk, hvilket gør det let for små børnehænder at sidde med bøgerne selv og bladre.

Glenn Ringtved og Rasmus Breinhøi har også begået 'Godnat sagde katten' sammen, som er en af mine favorit godnathistorier for lidt større børn. Disse bøger om Lasse og lillebror er et charmerende bekendtskab både i ord og billeder, og jeg glæder mig til at følge de to søskende på nye eventyr.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Graphic
Rasmus Bregnhøi
ISBN
978-87-02-28009-8
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer