Bog

Holgis og far

Af (
2020
)

Anmeldelse

Holgis og far

01 feb.21

En sjov og charmerende billedbog for børnehavebørn baseret på Rasmus Seebachs egne erfaringer som far.

Bogen følger drengen Holgis, der ser op til sin far og tror på, at han kan klare alt. Men en ganske almindelig hverdag kan rumme uforudsete udfordringer, der kan tage pippet fra selv den sejeste far.

Denne bog handler om at være en hverdagshelt for sit barn, og om hvordan børn ser op til deres forældre og regner med, at de voksne kan klare alt. Det er en hyggelig bog, der udfordrer højtlæserens evner som rapper, for Holgis’ far er nemlig gammel hip-hopper, og hans evner er i den grad gået videre til sønnike, der i bogen er en ferm og selvsikker rimsmed. Sammen rapper de to sig gennem en helt almindelig morgen, hvor det, der kan gå galt, går galt. En rigtig hverdagsmorgen, hvor man kan have glemt at købe ind til morgenmad, hvor man møder sure mennesker på sin vej, og hvor man måske ender med at skulle improvisere et fastelavnskostume ved ankomst i børnehaven. Undervejs tvivler faren lidt på sine egne evner undervejs, men det gør Holgis ikke; han synes, at hans far er en vaskeægte superhelt. Og med Holgis’ tillid at leve op til kan faren da også klare selv de mest uoverskuelige forhindringer. Det herlige er nemlig, at faren faktisk også har brug for Holgis for at kunne udleve sin indre superhelt.

I de senere år er der udkommet flere bøger, der handler om fædre og deres børn, fx de meget populære Sallys far-bøger af Thomas Brunstrøm, bøgerne om pigen Pølse af Oliver Zahle og Siri Melchior, og Anker-bøgerne af Alberte Winding. Det er et populært tema, og bøgerne viser, at der er mange måder at være far på. Nu er det Rasmus Seebachs tur til at bidrage til emnet, og det er der kommet en farverig og charmerende billedbog ud af. Bogen er inspireret af hans egne erfaringer og er skrevet sammen med den rutinerede forfatter Merlin P. Mann og illustreret af tegneren Thomas Hjorthaab. Tegningerne er supersjove og fulde af farver og bevægelse, og de får historien om en hverdag med Holgis og far til at poppe ud fra siden og se helt eventyrlig og 3D-agtig ud. Det er et rigtigt godt og gennemført samarbejde, og stilen passer perfekt til Holgis’ rap.

Jeg tror, at rigtigt mange børn i børnehavealderen vil være vilde med historien om Holgis, uanset om de kender Rasmus Seebach eller ej.

Bogdetaljer

Forlag
Grønningen 1
Graphic
Thomas Hjorthaab
ISBN
978-87-7339-014-6
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer