Bog

Sådan er fædre

Af (
2019
)

Anmeldelse

Sådan er fædre af Guido van Genechten

27 dec.19
AfAnnie Christensen
Skribent

En sød og humoristisk billedbog med en kærlig beskrivelse af, hvordan fædre kan være.

Ligesom i virkeligheden spiller fædre en mere nuanceret rolle i børnebøgerne, og der er udkommet en del bøger, hvor det er faren, der er skildret som den primære omsorgspersonen. Det ses f.eks. i billedbøgerne om Sallys far og Pigen Pølse.

I denne billedbog skildres ligeledes den kærlige og nærværende fartype, som også er ret pinlig og fjollet til tider. Der er ingen fremadskridende handling i bogen, i stedet er der tale om små nedslag i hverdagen hos en børnefamilie, hvor farens samvær med børnene er i centrum. Figurerne i bogen er næsehorn i mennesketøj. Der vises f.eks., hvordan en sjov legesituation med fjollerier på gulvet opleves, vi kommer med en tur i zoo, hvor dyrenes lyde bliver efterlignet, samt en tur i bilen, hvor der pludselig indtræffer en ubehagelig lugt fra førersædet, og til sidst ender det med en kæmpekrammer i farens stærke og trygge arme.

For selvom fædre til tider kan være både pinlige og barnlige, er de også helt fantastiske. Det er ikke ret meget tekst, der står på siderne, men det er især i de skønne, underholdende og farverige helsidesillustrationer, at billedbogen udfolder sig.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
ISBN
978-87-406-5803-3
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser