Profil
AfKathrine Sørensen Bech

Medlem i

15 years
Bibliotekar.

Indhold af Kathrine Sørensen Bech

  • Artikel

    Skæbnedrama fra Theresienstadt

    Velkommen til helvede! Morten Brask debuterer med noget så sjældent som en skønlitterær roman om livet - og døden - i den tyske kz-lejr Theresienstadt under 2. verdenskrig. 
    I disse grusomme og inhumane omgivelser følger vi den danske jøde Daniel Faigels kamp for både at overleve og samtidig bevare et strøg af menneskelighed.
    Men hvad er det, der inspirerer en ung mand til at skrive sin debutfortælling ind i denne barske og historiske ramme?

    Er 'Havet i Theresienstadt' en historie som vil interessere læserne i dag?

    Læs mere
  • Artikel

    Opgør med egen kaste

    "Skider hæmningsløst i egen rede i velsmurt debut, der glider ned som boblende champagne" – netop sådan beskrev Ekstra Bladets litteraturanmelder Carsten Norton novellesamlingen "Han danser på sin søns grav".

    Novellerne fra 2009 markede Martin Kongstads debut som skønlitterær forfatter. Med et ordentlig brag vel og mærke og med Danske Banks Debutantpris lige ned i foret.

    Læs mere
  • Artikel

    Sprækker i familieidyllen

    En sommerdag er familien samlet i sommerhuset - 'i familiens skød'. Lars (far og forlægger), Anne (Mor og gymnasielærer), Sara (barn), barn fra Lars' første ægteskab, Amalie, farmor, husvennen og forfatteren Julius og Annes veninde, den afghanske flygtning Naseema med hendes to børn.

    Dagens begivenheder opleves og beskrives på skift af romanens hovedpersoner. Man opdager dog hurtigt, at bag facaden på denne tilsyneladende helt normale og velfungerende kernefamilie gemmer der sig sprækker og utætheder, som truer idyllen.  

    Læs mere
  • Artikel

    Når sproget er hovedpersonen

    "Stigninger og fald" er titlen på 25-årige Josefine Klougarts anmelderroste debutroman fra 2010.

    Romanen er en metaformættet rejse gennem barndommens indtryk og oplevelser. Lyriske nedslag i og beskrivelser af et barns opvækst på Mols i 1980erne. En knivskarp skildring af poetisk bevidsthed og den verden, der kommer til syne.

    Læs mere
  • Artikel

    Satirisk fortælling fra 00'erne

    Verdensmestre er en satrisk fortælling fra 00'erne om ægteparret Rune og Anna, der jager drømmene og de rigtige værdier, men støder panden mod hverdagens trivialiteter og trodsigheder.

    Du skriver i bogens note, at ”Verdensmestre” har sit direkte forlæg i George Perecs roman ”Ting” fra 60'erne. Omdrejningspunktet er da også det samme: et ungt og forvirret ægtepar med en bunke af uforløste drømme. Hvorfor denne remake nu?

    Læs mere
  • Artikel

    Debutant leverer stof til eftertanke

    Thue Friislund debuterer med novellesamlingen 'Forsvindingsnummer'. Det er ikke tilværelsens højdepunkter, forfatteren griber fat i, men skildrer primært hverdagsrealitiske hændelser og dramaer, som ofte kommer til at fremstå tragikomiske.

    Men gør det ikke novellerne lidt kedelige i længden? På ingen måde - for under overfladen lurer ofte desperation, længsler, melankoli og en dybere mening.

    Læs mere
  • Artikel

    Litteratursiden i 3D

    Kan man egentlig formidle skønlitteratur i en virtuel verden? Det har Litteratursiden sat sig for at afprøve. I november måned eksperimenterer vi nemlig med litteraturformidling i Second Life. Og du er inviteret med!

    Forfattercafeer, bogdiskussioner, quizzer, forfatterportrætter, videoklip, podcasts, guidede ture til andre litteratursteder i Second Life, oplæsninger, præsentation af Romanlæseklubben er nogle af de ting, man kan opleve, når Litteratursiden træder ind i den virtuelle verden.

    Læs mere
  • Artikel

    Ingen kedelige øjeblikke i ny romanserie

    De gamle dyder skal tilbage i spændingsromanen mener initiativtagerne bag den nye bogserie PLAN B fra Politikens Forlag. Nøgleordene for serien er rygende pistoler, veldrejede plots, sex og gedigne overraskelser i et hæsblæsende tempo.  

    Udgangspunktet er de nye trusler, globaliseringen fører med sig. Trusler som terrorisme og international kriminalitet. Som modsvar har Statsministeren sammen med en række magtfulde erhvervsledere oprettet et tophemmeligt korps af specialister, som skal bekæmpe og jage disse nye typer af organiserede forbrydere.  

    Læs mere
  • Artikel

    Vidunderbarnet der forsvandt

    Vi må være som alt  

    vi må være som himlen  
    og lyset gennem den  
    sivende med åbne kærtegn  
    over de skiftende
    landskaber

    vi må være som alt
    som solen og den faldende regn
    som bjergtoppenes isblå vinde
    og skyernes skygger over græssets groen
    (uddrag)

    Læs mere
  • Artikel

    Værdierne i Friværdi

    Friværdi er titlen på forfatteren Peter Christensen Teilmanns 3. digtsamling, der udkom tidligere i år. Men det er ikke en friværdi i traditionel forstand forfatteren opererer med i denne samling portrætter af mennesker ’fanget i ubevogtede øjeblikke’.

    Læs mere
  • Artikel

    Svimlende pop-poesi

    Siden starten af 1990'erne har Jens Unmacks tekstunivers hærget radioen og hjemsøgt en betragtelig del af Danmarks befolkning. Smukke, poetiske og ofte melankolske sange om drømme og længsler, kærlighed og kaos, opbrud og udsyn – forankret i genkendelige scenarier fra livet som det ser ud og leves her og nu.

    Læs mere
  • Artikel

    En sprogsnedker af bedste skuffe

    'Sprogjongløren', 'seriøs trubadur af den moderne slags' og 'national skjald' er nogle af de mærkater, der blev sat på Kenneth Thordal, da han i 2003 udgav sit første dansksprogede album. Ingen kan være i tvivl om, at Thordal behersker det dansk sprog som ganske få og med største lethed omskriver livets banaliteter, så det forvandler sig til den fineste pop-poesi.

    Læs mere
  • Blog

    Hovedspring fra 10-meter vippen?

    Tilbage i 2005 skrev fremtidsforskerne David Kusek og Gerd Leonhard den i musikkredse meget omtalte: The Future of Music: Manifesto For the Digital Music Revolution. Det lyder umiddelbart nørdet og en smule kedeligt, men virkeligheden er en anden.

    Læs mere
  • Artikel

    En forfatters muligheder i det digitale gennembrud

    Når de fysiske bøger 'går' digital, opstår der nye muligheder for eksponering og mersalg for forfattere. Men digitalisering af værker truer samtidig forfatternes levebrød, for alt digitalt indhold kan i princippet kopieres og deles. Læs hvad Forfatterforeningens formand Lotte Garbers mener om den digitale fremtid:

    Læs mere
  • Artikel

    Benny Andersen tilsat musik

    I anledning af din 80 års fødselsdag udkom cd’en "Hyldest til holdbarheden". En musikalsk digtsamling – dine digte tilsat musik af bl.a. Gustaf Ljunggren.
    Det er rigtigt som du skriver at det bl. a. er Gustaf Ljunggren der har skrevet musikken, men på et enkelt nummer spiller og synger jeg selv Svantes Svanesang.

    Læs mere
  • Artikel

    Litteratur-årtiet 2000-2009: Lotte Garbers anbefaler de bedste bøger

    Din bedste danske læseoplevelse i perioden 2000-2009 – og hvorfor?
    Suzanne Brøgger, Sølve
    Verdens bedste miniverdenshistorie. Brøgger er en forfatter, man har med sig fra ungdommen, når man som jeg er 42. Og hun har kogt sig selv ind til kondensat i Sølve, fordi bogen udfolder alle de kvaliteter, hun mestrer: Fra det samfundsmæssigt problematiserende og analyserende, til det helt nære kvindelige univers fra næsetippen og ned. Hun har skabt sin egen genre, og det er et fantastisk bryg. Den skal først læses, og så skal man høre hende læse den op selv.

    Læs mere
  • Artikel

    Litteratur-årtiet 2000-2009: Lars Bukdahl anbefaler de bedste bøger

    Din bedste danske læseoplevelse i perioden 2000-2009 - og hvorfor?
    Per Højholts roman "Auricula", 2001, fordi den med monumental frivolitet lignede det nye århundredes bedste bud på et stykke dansk verdenslitteratur.

    Bedste udenlandske læseoplevelse i samme periode?
    Danil Kharms "En uheldig forestilling", oversat af Maria Tetzlaff, 2008. Fordi den mest radikale og tidssvarende nonsensdigter i 00''erne viste sig at være en forlængst død, russisk hyper-avantgradist, som Stalin gjorde kort proces med.

    Læs mere
  • Artikel

    Litteratur-årtiet 2000-2009: Jan Sonnergaard anbefaler de bedste bøger

    Din bedste danske læseoplevelse i perioden 2000-2009 – og hvorfor?
    - hvis det skal gælde hele tiåret, er der desværre ingen af mine nulevende kolleger, som kan komme på tale. Så bliver det dét Kierkegaard jeg nåede at læse: "Enten-Eller" og "Begrebet Angst". Eller genlæse, for at være helt præcis. Der er meget pukkelrygget over Kierkegaard, der er meget forskruet livsangst og patetisk sludren - men så er der jo også en humor og en utrolig præcis formulering af de centrale temaer hos senere eksistentialister.

    Læs mere