Profil
AfKathrine Sørensen Bech

Medlem i

11 år 5 måneder
Bibliotekar.
q

Andet indhold af Kathrine Sørensen Bech

 • Artikel

  Skæbnedrama fra Theresienstadt

  Velkommen til helvede! Morten Brask debuterer med noget så sjældent som en skønlitterær roman om livet - og døden - i den tyske kz-lejr Theresienstadt under 2. verdenskrig. 
  I disse grusomme og inhumane omgivelser følger vi den danske jøde Daniel Faigels kamp for både at overleve og samtidig bevare et strøg af menneskelighed.
  Men hvad er det, der inspirerer en ung mand til at skrive sin debutfortælling ind i denne barske og historiske ramme?

  Er 'Havet i Theresienstadt' en historie som vil interessere læserne i dag?

  Læs mere
 • Artikel

  Sprækker i familieidyllen

  En sommerdag er familien samlet i sommerhuset - 'i familiens skød'. Lars (far og forlægger), Anne (Mor og gymnasielærer), Sara (barn), barn fra Lars' første ægteskab, Amalie, farmor, husvennen og forfatteren Julius og Annes veninde, den afghanske flygtning Naseema med hendes to børn.

  Dagens begivenheder opleves og beskrives på skift af romanens hovedpersoner. Man opdager dog hurtigt, at bag facaden på denne tilsyneladende helt normale og velfungerende kernefamilie gemmer der sig sprækker og utætheder, som truer idyllen.  

  Læs mere
 • Artikel

  Opgør med egen kaste

  "Skider hæmningsløst i egen rede i velsmurt debut, der glider ned som boblende champagne" – netop sådan beskrev Ekstra Bladets litteraturanmelder Carsten Norton novellesamlingen "Han danser på sin søns grav".

  Novellerne fra 2009 markede Martin Kongstads debut som skønlitterær forfatter. Med et ordentlig brag vel og mærke og med Danske Banks Debutantpris lige ned i foret.

  Læs mere
 • Artikel

  Debutant leverer stof til eftertanke

  Thue Friislund debuterer med novellesamlingen 'Forsvindingsnummer'. Det er ikke tilværelsens højdepunkter, forfatteren griber fat i, men skildrer primært hverdagsrealitiske hændelser og dramaer, som ofte kommer til at fremstå tragikomiske.

  Men gør det ikke novellerne lidt kedelige i længden? På ingen måde - for under overfladen lurer ofte desperation, længsler, melankoli og en dybere mening.

  Læs mere
 • Artikel

  Når sproget er hovedpersonen

  "Stigninger og fald" er titlen på 25-årige Josefine Klougarts anmelderroste debutroman fra 2010.

  Romanen er en metaformættet rejse gennem barndommens indtryk og oplevelser. Lyriske nedslag i og beskrivelser af et barns opvækst på Mols i 1980erne. En knivskarp skildring af poetisk bevidsthed og den verden, der kommer til syne.

  Læs mere
 • Artikel

  Satirisk fortælling fra 00'erne

  Verdensmestre er en satrisk fortælling fra 00'erne om ægteparret Rune og Anna, der jager drømmene og de rigtige værdier, men støder panden mod hverdagens trivialiteter og trodsigheder.

  Du skriver i bogens note, at ”Verdensmestre” har sit direkte forlæg i George Perecs roman ”Ting” fra 60'erne. Omdrejningspunktet er da også det samme: et ungt og forvirret ægtepar med en bunke af uforløste drømme. Hvorfor denne remake nu?

  Læs mere