08 jul.22

Bogliste

Paris

Bøger på listen

Underjordiske timer

Af Delphine de Vigan

Underjordiske timer

Eminente personkarakteristikker i mørk og filosofisk roman om fortvivlelse, fortræd, angst, sorg og ensomhed i byernes by under jorden.
Læs mere

Askeblomster

Af Patrick Modiano

Askeblomster

Forunderlig roman om erindring og tab af identitet og følelser i byen Paris genintroducerer den franske nobelpristager, Patrick Modiano, på dansk.
Læs mere

Bidt af natten

Af Tonino Benacquista

Bidt af natten

Her kan du møde et Paris, du bestemt ikke bliver præsenteret for i ’Turen går til…’
Læs mere

Ting

Af Georges Perec

Ting

Lille, smal, men letlæst og underholdende, perle af en bog. I Frankrig er den obligatorisk pensum i gymnasiet.
Læs mere

De uadskillelige

Af Simone de Beauvoir

De uadskillelige

Simone de Beauvoirs smukke og vemodige roman om en barndomsveninde og to forskellige miljøer i 1920’ernes Paris er baseret på hendes egne erindringer. Originaludgave: 1954
Læs mere

Alt det lys vi ikke ser

Vidunderlig og fængslende historie fra 2. Verdenskrig, som rummer så meget mere end en banal krigshistorie. Om livets uforudsigelighed, om skæbnen og om godt og ondt.
Læs mere

Et atelier i Paris

Af Guillaume Musso

Et atelier i Paris

Fransk psykologisk thriller af mesteren udi spænding og intriger. Som sædvanlig er handlingen overrumplende og overraskende, og resultatet er raffineret underholdning i topklasse.
Læs mere

Tema

Tema

Fransk litteratur

Den nyere franske litteratur byder på et potpourri af globale og intime fiktioner, fragmenter af virkeligheden, samfundskritik og eksperimenterende former.
Læs mere

Artikel

Artikel

De bedste bøger til storbyferien

Rejser er en oplagt mulighed for at få læst mere end man måske når til daglig. Og skal man ud i verden, kan det give en ekstra dimension, hvis der er en sammenhæng mellem rejsemål og ferielæsning.
Læs mere