Logo
Bogliste

Paris

En række bøger med inspirerende læsning du kan tage med til Paris. Og selvom du ikke skal til byernes by, kan du stadig kigge med  - måske er der alligevel en bog, der frister.

Bøger på listen

Underjordiske timer

Delphine de Vigan

Eminente personkarakteristikker i mørk og filosofisk roman om fortvivlelse, fortræd, angst, sorg og ensomhed i byernes by under jorden.

Askeblomster

Patrick Modiano

Forunderlig roman om erindring og tab af identitet og følelser i byen Paris genintroducerer den franske nobelpristager, Patrick Modiano, på dansk.

Bidt af natten

Tonino Benacquista

Her kan du møde et Paris, du bestemt ikke bliver præsenteret for i ’Turen går til…’

Ting

Georges Perec

Lille, smal, men letlæst og underholdende, perle af en bog. I Frankrig er den obligatorisk pensum i gymnasiet.

De uadskillelige

Simone de Beauvoir

Simone de Beauvoirs smukke og vemodige roman om en barndomsveninde og to forskellige miljøer i 1920’ernes Paris er baseret på hendes egne erindringer.

Originaludgave: 1954
Foto: Denise Bellon, Paris

Alt det lys vi ikke ser

Anthony Doerr

Har du hørt, at 'Alt det lys vi ikke ser' af Anthony Doerr bliver til en miniserie på Netflix i november?

Et atelier i Paris

Guillaume Musso

Fransk psykologisk thriller af mesteren udi spænding og intriger. Som sædvanlig er handlingen overrumplende og overraskende, og resultatet er raffineret underholdning i topklasse.

Der er ingen ende på Paris

Ernest Hemingway

Muntre, livsglade og stemningsfyldte forfattererindringer fra 1920'ernes Paris.

Læseren i morgentoget

Jean-Paul Didierlaurent

Guylain læser hver morgen sider højt fra bøger i morgentoget på vej til arbejde. En dag får han fat i en ung kvindes dagbog og en stor historie udfolder sig for ham.

Følelsernes opdragelse

Gustave Flaubert

Fransk forelskelse, fordærvethed, fine fornemmelser og Februarrevolutionen 1848. Et hovedværk i fransk og europæisk litteratur med den unge, ærgerrige Frédéric Moreau som frontfigur.  ...

Domino

Iselin C. Hermann

Åndeløst medrivende roman om begær og passion, om ægteskab og utroskab, Paris, forår, lange kys og stormende forelskelse.

Himlen over Paris

Bregje Hofstede

Hollandsk debutant imponerer med en roman, der med referencer til 1800-tallets kunsthistorie understreger sin pointe om, at stræber man efter det perfekte, mister man muligheden for lykken. 

Alex

Pierre Lemaitre

Hårdkogt, uhyggelig og neglebidende god underholdning af endnu en ny fransk forfatter på det danske krimimarked. 

Dora Bruder

Patrick Modiano

Stærkt sanset roman fra Nobelprismodtageren om glemsel og erindring gennem fortællingen om den 15-årige Dora Bruder, som forsvandt i Paris i 1941.

Bouffanelle: en bog om Paris

Henning Mortensen (f. 1939)

Det er en meget personlig skildring, som tager sine udgangspunkter i forfatterens yndlingssteder gennem mange års rejser til og ophold i Paris. 

Livet - en brugsanvisning

Georges Perec

Encyklopædisk romanprojekt med 99 kapitler, der hver især udgør en lille brik i et stort puslespil, fortalt af en alvidende og sprudlende fortæller, som man kun kan bøje sig for. Imponerende!

På sporet af den tabte tid

Marcel Proust

Psykologisk og sprogligt mesterværk om kærligheden i alle dens mange skikkelser og om den evige jagt på de vidunderlige øjeblikke, der aldrig kommer igen.
 

Paris

Edward Rutherfurd

En uhyre underholdende historisk saga om Lysenes By gennem århundrederne, der behændigt blander historiske facts med fiktive personers liv.

Portrætter af enhver

Gertrude Stein

Sproglige portrætter af kendt og ukendte. En rose er en rose er en rose, men 'Portrætter af enhver' er ikke for enhver er ikke for enhver er ikke for enhver.  

No og mig

Delphine de Vigan

En lille fin litterær perle af en roman om at finde sig selv, om ikke at høre til og om den første forelskelse. En fortælling alle bør unde sig selv tid til at læse.