Profil
AfMai Skydt Villadsen

Medlem i

5 år 5 måneder
Jeg er cand.mag. i Dansk med tilvalgsfag i Litteratur og formidling fra Syddansk Universitet i Odense.

I 2014 blev jeg ansat som litteraturformidler på Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne.
Tidligere har jeg anmeldt primært skønlitteratur for Fyens Stiftstidende i en periode på 5 år.

For mig er litteraturen følelsernes og stemningernes forstørrelsesglas. Den gør det allerbedst, når den overrasker, er upassende eller direkte grim og grum.

Jeg synes især godt om nye(re) (danske) romaner og novellesamlinger skrevet af eksempelvis Christina Hesselholdt, Harald Voetmann, Maja Lucas, Rachel Cusk eller Amalie Langballe.

Seneste anmeldelser af Mai Skydt Villadsen

Kudos

Rachel Cusk afslutter sin trilogi om forfatteren Faye med en elegant og endeløst interessant roman om fortællingens magt og forestillingens tyngde. Kudos til Cusk for…

Transit

Tryllebindende 'Transit' er anden bog i Rachel Cusks trilogi om den fraskilte forfatter Faye, og hvis du ikke har læst første bog, ’Omrids’, endnu – så gør det!

Dam

Claire-Louise Bennetts roste debutroman er en særpræget og særlig fortælling om alene-livet langt ude på landet. Man får lyst til at sætte musik til og glide ind i bogen.

Tingtale

Det er et frit fabulerende skønlitterært værk, der tager læseren med på en rejse på tværs af tid og sted. Her er stenaldermennesket og det moderne forstadsland kun adskilt af et…