Bog

Vinterdronningen

Af (
2002
)

Anmeldelse

Vinterdronningen af Boris Akunin

02 nov.04

Man er godt underholdt i denne velskrevne og spændende kriminalroman fra zartidens Rusland. Dette er 1. del af en planlagt serie på 12 romaner.

Anbefalet af bibliotekar Kirsten Skovgaard Hansen, Allerød Bibliotek

Lån bogen på Bibliotek.dk


I Vinterdronningen præsenteres vi for den gennemgående figur, Erast Petrovitj Fandorin, der er19 år gammel. Hans far er netop død og har kun efterladt sig gæld, derfor må Fandorin forlade gymnasiet umiddelbart før studentereksamen og søge arbejde inden for politiet. Han har nu titel af sekretær og embedsmand af 14. klasse.

I forsommeren 1876 begår to unge mænd selvmord ved ”amerikansk” roulette og begge har testamenteret deres betydelige formuer til den samme kvinde. En smuk og mystisk kvinde holder hof for unge velhavende mænd. Hvordan hænger det sammen? Den intelligente, men ”grønne ”Fandorin kaster sig uforfærdet ud i efterforskningen og må helt til London for at opklare sagen.

Romanen er skrevet i et flydende og godt sprog og med små fine underfundigheder. Den skildrer tilværelsen i datidens Moskva med politiske celler, skurke, kortspil, og smukke kvinder.

Pseudonymet Boris Akunin dækker over Grigorij Tjkhartisjvili, født i Georgien og universitetsuddannet i Moskva. Han har beskæftiget sig bl.a. med forlagsvirksomhed, inden han i 2000 blev heltidsforfatter.

Boris Akunin har helt fortjent fået stor succes med de første romaner, og filmrettighederne til Vinterdronningen er allerede solgt. Kriminalroman nr. 2: Tyrkisk gambit kan ligeledes anbefales.


På dansk ved Trine Søndergaard. Gyldendal, 2002. 249 sider

Bogdetaljer

Secondary title
Krimiserien med Fandorin ; 1
Forlag
Gyldendal
Faustnummer
24272672
ISBN
9788700750265
Antal sider
248

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer