Bog

I løgnenes spor

Af (
2023
)

Anmeldelse

I løgnenes spor

01 mar.23

Hemmelighederne kommer rullende som laviner, da en gammel mordsag åbnes i andet bind i serien om den gæve, grove Vera Stanhope.

I landsbyen Elvert i East Yorkshire møder vi Emma Bennett, ​​der er gift med James, som hun har sønnen Matthew med. Hun er lidt af en drømmer og har fantasier om at have en affære med sin mands gode ven keramikeren Dan. Da hun var 15 år, fandt hun liget af sin bedste veninde Abigail Mantel, som lå myrdet i en grøft. Abigails far Keith havde på det tidspunkt en kæreste, Jeanie Long, som blev dømt for mordet, men Jeanie begik for nylig selvmord, da hun blev nægtet prøveløsladelse. Nu er der kommet nye beviser i sagen, og de viser, at Jeanie ikke myrdede sin steddatter dengang.

Da Emma en søndag er i kirke med sin familie, sidder hun og tænker på sin døde veninde, da hun med et ser en stor kvinde i en uformelig kjole på en af de bagerste rækker, som står sammen med Dan. De to forlader kirken inden gudstjenesten er slut, men efter et par dage møder Emma kvinden igen. Det viser sig at kvinden er kriminalkommissær Vera Stanhope, og hun skal ikke kun finde Abigails morder, men også kaste et blik på politiets mangelfulde undersøgelse for 10 år siden. Hun foretager sine undersøgelser på temmelig særprægede måder, men hun er ekspert i at indgyde tryghed og få vidnerne i tale. Lidt efter lidt opdager Vera store interessekonflikter hos mange af landsbyens beboere, og selv de allermest uskyldige har skeletter i skabet.

Ann Cleeves skriver rigtig gode detektivhistorier. Plottet er solidt, og forfatteren har stor indsigt i livet i mindre og isolerede samfund. På samme måde som Agatha Christie sætter Ann Cleeves en scene i en lille landsby og lader karaktererne afsløre deres egne hemmeligheder, mens Vera blot lytter. Historien foregår på en vindblæst halvø, hvor både vinden og vejret er karakterer. 

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Oversætter
Line Beck Rasmussen
Faustnummer
135198773
ISBN
9788712068518
Antal sider
343

Anmeldelse

Kragefælden

Stemningsfyldt krimi fra det maleriske Nordengland med kriminalkommissær Vera Stanhope som sympatisk hovedperson.

Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer