Bog

Døden på stranden

Af (
2019
)

Anmeldelse

Døden på stranden af Ann Cleeves

12 nov.19

Cleeves nye serie er en gedigen britisk krimi med et godt plot og et velfungerende persongalleri.

Det er med dette første bind som med så mange andre indledninger, man skal lige skal lære både omgivelser og personer at kende. Derfor kommer der utvivlsomt mere spænding og fokus på sagerne i de næste bind. Når det er sagt, er 'Døden på stranden' både medrivende og fængslende, og jeg er begejstret for forfatterens måde at inddrage naturen og området i handlingen. Jeg ser det hele tydeligt for mig, og det giver en ekstra oplevelse under læsningen.

Jeg er temmelig vild med kriminalbetjent Matthew Venn og glæder mig til at lære både ham og hans mand bedre at kende. Jeg synes virkelig godt om, at hovedpersonen er gift med en af sit eget køn, det ser man ikke tit i krimier. I det hele taget er jeg nysgerrig på personerne og vil vide mere om dem alle, både hoved- og bipersonerne. Netop det faktum, at jeg er nysgerrig, siger mig, at koblingen mellem familieliv og arbejdsliv er helt tilpas. Det private tager aldrig overhånd, og det er sådan, jeg bedst kan lide krimier.

Bogen er i den mindre voldelige ende af krimigenren, så den kan læses af alle krimielskere. Til gengæld er det skudsikre plot gennemtænk og med fine overraskelser undervejs. Sproget er mere blomstrende og udtryksfuldt end i så mange krimier, og det kan jeg virkelig godt lide. Det synes jeg ofte er en mangelvare i genren, måske fordi et mere stramt og knapt sprog passer bedre til de voldsomme krimier. Her giver sproget handlingen et ekstra pift, og det fungerer rigtig godt.

Jeg vil anbefale bogen til alle krimilæsere, og selv venter jeg utålmodigt på næste bind i serien om Matthew Venn.

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Oversætter
Brian Christensen
Faustnummer
47172004
ISBN
9788712059226
Antal sider
375

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer