Bog

Jordens arvinger

Af (
2017
)

Anmeldelse

Jordens arvinger

05 okt.18
AfHelle Post
Skribent

Dette hjertegribende historiske drama fra 1300-tallets Barcelona viser, hvor hårdt og ofte skæbnen kan slå ned på samme mand.

Hugo Llors liv er alt andet end forudsigeligt i denne spændingsfyldte fortsættelse af Havets katedral. Hugo har mistet sin far tidligt, hvilket gør, at Hugo er nødt til at tage arbejde for at hjælpe med at forsørge sin mor og søster. Han har derfor tidligt fået arbejde på det lokale skibsværft, hvor han under en god læremester viser sig at have håndelag for bådbyggeri. Han drømmer derfor om en stor karriere inden for branchen. Men skæbnen vil det anderledes.

En dag bliver Hugos store forbillede, Arnau Estanyol, anklaget for forræderi mod riget. En alvorlig anklage med dødsstraf som følge. Både Hugo og Arnaus søn, Bernat, ved, at Arnau er uskyldig. Et forsøg på at befri Arnau har katastrofale følger for Hugo, og enden bliver, at han ikke kan blive på værftet.

Hugos liv tager nu endnu en drejning. Han kommer til det jødiske kvarter, hvor han i første omgang hjælper med at holde genstande, der er på auktion. Sidenhen kommer han videre til jøden Mahir, der lærer ham alt om vindyrkning og presning. Færdigheder, der senere kommer ham til stor gavn, når skæbnen atter slår med terningerne og ændrer livsbanen for Hugo. Mahirs vinmarker er også stedet, hvor Hugo først stifter bekendtskab med kærligheden. Og kærlighed bliver herefter et bærende element i Hugos liv; især den ugengældte kærlighed.

’Jordens arvinger’ er en selvstændig fortsættelse til ’Havets katedral’, der udkom på dansk i 2008. I første bog var det Arnau Estanyol, der var hovedpersonen. Her er stafetten givet videre til Hugo, der må så grueligt meget igennem. Det er en fængende historie om livets mange krumspring, hvor man kommer til at holde utroligt meget af Hugo. Bogen er på 921 sider, og flere gange når man at tænke, at nu går det godt; Hugo har det fint – mon ikke, historien snart slutter? Men nej, når det går allerbedst, sker der noget uventet. Så Hugo må hele tiden genopfinde sig selv og kæmpe for sin ret til at være til.

Det er en bog, fyldt med stemning, barske skæbner og kærlighed. At åbne bogen, er som at træde tilbage i tiden og opleve, hvordan en fattig mands skæbne kan forandres i løbet af et splitsekund, ofte som følge af de riges luner.

’Jordens arvinger’ er en fantastisk bog, der indeholder samtlige følelser. Den kan på det varmeste anbefales. Man må dog påregne noget tid til at komme igennem alle siderne.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Kirsten A. Nielsen
Faustnummer
53179401
ISBN
9788763859189
Antal sider
925

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser